Serieskytten i Malmö misstänks för nya brott

Publicerad 2012-03-21

Peter Mangs som åtalas för tre mord och 15 mordförsök, misstänks nu även för bland annat övergrepp i rättssak.

På tisdagen lämnade kammaråklagare Håkan Larsson in en begäran om att ytterligare en person ska bli målsägande i rättegången mot Peter Mangs, rapporterar Skånskan.

Chefsåklagaren Solvieg Wollstad kan inte närmare gå in på vad exakt misstankarna gäller på grund av förundersökningssekretessen. I brottsframställan av åklagaren framgår det dock att Peter Mangs 2010 ska ha gjort sig skyldig till bland annat övergrepp i rättssak.

Enligt uppgifter från Sydsvenskan ska Mangs för en vän ha berättat detaljer kring ett mord som begicks i Rosengård 2009. Vännen reagerade på vad Mangs visste kring mordet. 2010 misstänks Mangs ha hotat vännen med repressalier om han gick till polisen. Mangs greps strax efter hoten.

Peter Mangs misstänks sedan tidigare för övergrepp i rättssak för tre mord och femton mordförsök. Rättegången väntas starta någon gång i maj.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA