Serieskytten i Malmö misstänks för nya brott

Publicerad 2012-03-21

Peter Mangs som åtalas för tre mord och 15 mordförsök, misstänks nu även för bland annat övergrepp i rättssak.

På tisdagen lämnade kammaråklagare Håkan Larsson in en begäran om att ytterligare en person ska bli målsägande i rättegången mot Peter Mangs, rapporterar Skånskan.

Chefsåklagaren Solvieg Wollstad kan inte närmare gå in på vad exakt misstankarna gäller på grund av förundersökningssekretessen. I brottsframställan av åklagaren framgår det dock att Peter Mangs 2010 ska ha gjort sig skyldig till bland annat övergrepp i rättssak.

Enligt uppgifter från Sydsvenskan ska Mangs för en vän ha berättat detaljer kring ett mord som begicks i Rosengård 2009. Vännen reagerade på vad Mangs visste kring mordet. 2010 misstänks Mangs ha hotat vännen med repressalier om han gick till polisen. Mangs greps strax efter hoten.

Peter Mangs misstänks sedan tidigare för övergrepp i rättssak för tre mord och femton mordförsök. Rättegången väntas starta någon gång i maj.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.