Serieskytten i Malmö misstänks för nya brott

Publicerad 2012-03-21

Peter Mangs som åtalas för tre mord och 15 mordförsök, misstänks nu även för bland annat övergrepp i rättssak.

På tisdagen lämnade kammaråklagare Håkan Larsson in en begäran om att ytterligare en person ska bli målsägande i rättegången mot Peter Mangs, rapporterar Skånskan.

Chefsåklagaren Solvieg Wollstad kan inte närmare gå in på vad exakt misstankarna gäller på grund av förundersökningssekretessen. I brottsframställan av åklagaren framgår det dock att Peter Mangs 2010 ska ha gjort sig skyldig till bland annat övergrepp i rättssak.

Enligt uppgifter från Sydsvenskan ska Mangs för en vän ha berättat detaljer kring ett mord som begicks i Rosengård 2009. Vännen reagerade på vad Mangs visste kring mordet. 2010 misstänks Mangs ha hotat vännen med repressalier om han gick till polisen. Mangs greps strax efter hoten.

Peter Mangs misstänks sedan tidigare för övergrepp i rättssak för tre mord och femton mordförsök. Rättegången väntas starta någon gång i maj.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA