Skrev ut biljett förolämpades rasistiskt

Publicerad 2012-11-05

När en tågvärd skulle skriva ut en biljett till en 23-årig resenär kallades han "djävla svarting". 23-åringen dömdes på måndagen till dagsböter för förolämpning.

23-åringen hade varit på sin flickväns födelsedagsfest den 22 oktober förra året. Eftersom 23-åringen bara hade kontanter på sig kunde han inte köpa en biljett vid biljettautomaten. Men när tågvärden skulle skriva en biljett till 23-åringen inne på tåget motsatte sig 23-åringen även det. Han menade att han inte skulle behöva betala eftersom han kände en annan tågvärd. 23-åringen ville även att tågvärden skulle prata i telefon med en person. Tågvärden svarade att han kunde göra det efter att han skrivit ut biljetten. När han senare kom tillbaka till 23-åringen sa denne "nu kan du prata i telefon din djävla svarting".

Tågvärden tog illa vid sig av händelsen och gjorde en polisanmälan.

23-åringen som nekar till brott dömdes av Helsingborgs tingsrätt till 30 dagsböter på 140 kronor vardera.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA