Skrev ut biljett förolämpades rasistiskt

Publicerad 2012-11-05

När en tågvärd skulle skriva ut en biljett till en 23-årig resenär kallades han "djävla svarting". 23-åringen dömdes på måndagen till dagsböter för förolämpning.

23-åringen hade varit på sin flickväns födelsedagsfest den 22 oktober förra året. Eftersom 23-åringen bara hade kontanter på sig kunde han inte köpa en biljett vid biljettautomaten. Men när tågvärden skulle skriva en biljett till 23-åringen inne på tåget motsatte sig 23-åringen även det. Han menade att han inte skulle behöva betala eftersom han kände en annan tågvärd. 23-åringen ville även att tågvärden skulle prata i telefon med en person. Tågvärden svarade att han kunde göra det efter att han skrivit ut biljetten. När han senare kom tillbaka till 23-åringen sa denne "nu kan du prata i telefon din djävla svarting".

Tågvärden tog illa vid sig av händelsen och gjorde en polisanmälan.

23-åringen som nekar till brott dömdes av Helsingborgs tingsrätt till 30 dagsböter på 140 kronor vardera.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA