Spred hatpropaganda mot homosexuella

Publicerad 2012-01-11

Fem muslimska män som 2010 spridit flygblad i England som hetsar mot homosexuella åtalas för att uppvigla till hat mot homosexuella. Männen kan dömas till sju års fängelse.

Männen polisanmäldes då de i Derby delade ut fyra olika flygblad i brevlådor och utanför en moské med texter som "Gud avskyr dig" och som uppmanade till dödsstraff för homosexualitet. Ett flygblad med rubriken "Dödsstraff?" är det som lett till åtal. Flygbladet illustreras med en hängd skyltdocka och hävdar att Allah tillåter att homosexuella och de som accepterar homosexualitet tillintetgörs. I flygbladet föreslogs även hur homosexuella skulle avrättas, rapporterar the Telegraph.

Polisen fann ytterligare ett flygblad som inte delats ut men som hetsade mot homosexuella.

De fem männen spred flygbladen veckan innan en HBT-parad skulle hållas i Derby. De greps efter att flera människor reagerat på flygbladen och hört av sig till polisen.

De män som åtalas nekar till att de ska ha spridit hotfulla texter. Om de döms riskerar de sju års fängelse.

Rättegången är ännu inte avslutad.
Daniel Vergara

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA