Spred hatpropaganda mot homosexuella

Publicerad 2012-01-11

Fem muslimska män som 2010 spridit flygblad i England som hetsar mot homosexuella åtalas för att uppvigla till hat mot homosexuella. Männen kan dömas till sju års fängelse.

Männen polisanmäldes då de i Derby delade ut fyra olika flygblad i brevlådor och utanför en moské med texter som "Gud avskyr dig" och som uppmanade till dödsstraff för homosexualitet. Ett flygblad med rubriken "Dödsstraff?" är det som lett till åtal. Flygbladet illustreras med en hängd skyltdocka och hävdar att Allah tillåter att homosexuella och de som accepterar homosexualitet tillintetgörs. I flygbladet föreslogs även hur homosexuella skulle avrättas, rapporterar the Telegraph.

Polisen fann ytterligare ett flygblad som inte delats ut men som hetsade mot homosexuella.

De fem männen spred flygbladen veckan innan en HBT-parad skulle hållas i Derby. De greps efter att flera människor reagerat på flygbladen och hört av sig till polisen.

De män som åtalas nekar till att de ska ha spridit hotfulla texter. Om de döms riskerar de sju års fängelse.

Rättegången är ännu inte avslutad.
Daniel Vergara

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.