Stenbeck nekar till rasistanklagelser

Publicerad 2012-01-25

Förra veckan polisanmäldes ishockeyklubben Malmö Redhawks ägare Hugo Stenbeck. Han anklagas för att ha sagt "jävla invandrare sådana som du ska städa toaletterna" till en bartender. På onsdagen nekade Stenbeck till anklagelserna.

– Han är en skurk och lögnare, säger Stenbeck till City Malmö.

I november ska Hugo Stenbeck i Malmö Arena i samband med att han nekades sin sista beställning fällt flera rasistiska kommentarer till bartendern Araz Ozman. Bland annat ska Stenbeck sagt "Sverige är snälla och tar emot invandrare, och det är invandrarnas fel att Volvo fick säljas och Saab gick i konkurs". Han ska även sagt "fucking persian gypsy" (Jävla persiska zigenare).

Händelsen anmäldes till diskrimineringsombudsmannen, DO, men ärendet lades ner av formella skäl. Efter att DO lagt ner ärendet polisanmälde Araz Ozman Hugo Stenbeck.

Stenbeck nekar till anklagelserna och hävdar att han inte är rasist. Till City Malmö säger han att han bara talat om servicen som han menade sköttes dåligt. Hugo Stenbeck säger även att rasistanklagelserna inte kommer att påverka Malmö Redhawks.

– Inte alls. Jag är större än den här killen, och det har inget att göra med hans ras, säger Stenbeck till City Malmö.

Araz Ozman säger till City Malmö att han vill lägga händelsen bakom sig och att det nu är upp till polisen att sköta ärendet.

2009 dömdes Hugo Stenbeck för bland annat våldsamt motstånd och olaga hot efter krogbråk med vakter på Stureplan.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA