Stenbeck nekar till rasistanklagelser

Publicerad 2012-01-25

Förra veckan polisanmäldes ishockeyklubben Malmö Redhawks ägare Hugo Stenbeck. Han anklagas för att ha sagt "jävla invandrare sådana som du ska städa toaletterna" till en bartender. På onsdagen nekade Stenbeck till anklagelserna.

– Han är en skurk och lögnare, säger Stenbeck till City Malmö.

I november ska Hugo Stenbeck i Malmö Arena i samband med att han nekades sin sista beställning fällt flera rasistiska kommentarer till bartendern Araz Ozman. Bland annat ska Stenbeck sagt "Sverige är snälla och tar emot invandrare, och det är invandrarnas fel att Volvo fick säljas och Saab gick i konkurs". Han ska även sagt "fucking persian gypsy" (Jävla persiska zigenare).

Händelsen anmäldes till diskrimineringsombudsmannen, DO, men ärendet lades ner av formella skäl. Efter att DO lagt ner ärendet polisanmälde Araz Ozman Hugo Stenbeck.

Stenbeck nekar till anklagelserna och hävdar att han inte är rasist. Till City Malmö säger han att han bara talat om servicen som han menade sköttes dåligt. Hugo Stenbeck säger även att rasistanklagelserna inte kommer att påverka Malmö Redhawks.

– Inte alls. Jag är större än den här killen, och det har inget att göra med hans ras, säger Stenbeck till City Malmö.

Araz Ozman säger till City Malmö att han vill lägga händelsen bakom sig och att det nu är upp till polisen att sköta ärendet.

2009 dömdes Hugo Stenbeck för bland annat våldsamt motstånd och olaga hot efter krogbråk med vakter på Stureplan.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA