Stor demonstration mot romer i Ungern

Publicerad 2012-10-29
Krav på att Ungern reagerar på hetsen mot romer
Budapest Times. Tre människorättsorganisationer har vädjat till den Ungerska regeringen att agera mot det högerextrema partiet Jobbik. Partiet genomför systematiskt antiromska demonstrationer i landet. I söndags samlade de 500 personer i Kerecsend. Parlamanetsledamöter hetsade mot romer och krävde att militärpolis skulle patrullera på landsorten.

Domare anmäls för rasism

Aftonbladet. Fotbollsdomaren i söndagens match mellan Chelsea och Manchester United har anmälts till fotbollsförbundet av Chelsea för rasism. Domaren Mark Clattenburg ska ha fällt de rasistiska kommentarerna till den nigerianska mittfältaren Jon Obi Mike och till en spansk spelare.

En man gripen efter knivattack

Lakeconnews. En 26-årig man i Kalifornien har gripits misstänkt för flera knivhugg mot två män. Attacken ska skett utanför en Mcdonalds-resturang. 26-åringen ska tillsammans med ytterligare en misstänkt förövare ha gett sig på männen för att de var mörkhyade. Gärningsmännen ska bland annat ha ropat "vit stolthet" i samband med knivattacken.

Bötfälls efter orolig EDL-demonstration

Sky. En 32 –årig man har bötfällts efter han på en English Defence Leauge-demonstration i Sunderland gett sig på polisen. 32-åringen var en av 13 personer som greps den 6 oktober på demonstrationen mot en moské. Cirka 200 personer från EDL och högerextrema National Front hade samlats och handgemäng utbröt med motdemonstranter.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA