Stor demonstration mot romer i Ungern

Publicerad 2012-10-29
Krav på att Ungern reagerar på hetsen mot romer
Budapest Times. Tre människorättsorganisationer har vädjat till den Ungerska regeringen att agera mot det högerextrema partiet Jobbik. Partiet genomför systematiskt antiromska demonstrationer i landet. I söndags samlade de 500 personer i Kerecsend. Parlamanetsledamöter hetsade mot romer och krävde att militärpolis skulle patrullera på landsorten.

Domare anmäls för rasism

Aftonbladet. Fotbollsdomaren i söndagens match mellan Chelsea och Manchester United har anmälts till fotbollsförbundet av Chelsea för rasism. Domaren Mark Clattenburg ska ha fällt de rasistiska kommentarerna till den nigerianska mittfältaren Jon Obi Mike och till en spansk spelare.

En man gripen efter knivattack

Lakeconnews. En 26-årig man i Kalifornien har gripits misstänkt för flera knivhugg mot två män. Attacken ska skett utanför en Mcdonalds-resturang. 26-åringen ska tillsammans med ytterligare en misstänkt förövare ha gett sig på männen för att de var mörkhyade. Gärningsmännen ska bland annat ha ropat "vit stolthet" i samband med knivattacken.

Bötfälls efter orolig EDL-demonstration

Sky. En 32 –årig man har bötfällts efter han på en English Defence Leauge-demonstration i Sunderland gett sig på polisen. 32-åringen var en av 13 personer som greps den 6 oktober på demonstrationen mot en moské. Cirka 200 personer från EDL och högerextrema National Front hade samlats och handgemäng utbröt med motdemonstranter.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.