Stor demonstration mot romer i Ungern

Publicerad 2012-10-29
Krav på att Ungern reagerar på hetsen mot romer
Budapest Times. Tre människorättsorganisationer har vädjat till den Ungerska regeringen att agera mot det högerextrema partiet Jobbik. Partiet genomför systematiskt antiromska demonstrationer i landet. I söndags samlade de 500 personer i Kerecsend. Parlamanetsledamöter hetsade mot romer och krävde att militärpolis skulle patrullera på landsorten.

Domare anmäls för rasism

Aftonbladet. Fotbollsdomaren i söndagens match mellan Chelsea och Manchester United har anmälts till fotbollsförbundet av Chelsea för rasism. Domaren Mark Clattenburg ska ha fällt de rasistiska kommentarerna till den nigerianska mittfältaren Jon Obi Mike och till en spansk spelare.

En man gripen efter knivattack

Lakeconnews. En 26-årig man i Kalifornien har gripits misstänkt för flera knivhugg mot två män. Attacken ska skett utanför en Mcdonalds-resturang. 26-åringen ska tillsammans med ytterligare en misstänkt förövare ha gett sig på männen för att de var mörkhyade. Gärningsmännen ska bland annat ha ropat "vit stolthet" i samband med knivattacken.

Bötfälls efter orolig EDL-demonstration

Sky. En 32 –årig man har bötfällts efter han på en English Defence Leauge-demonstration i Sunderland gett sig på polisen. 32-åringen var en av 13 personer som greps den 6 oktober på demonstrationen mot en moské. Cirka 200 personer från EDL och högerextrema National Front hade samlats och handgemäng utbröt med motdemonstranter.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA