Stor nazistkonsert i Frankrike

Publicerad 2012-11-06
Stor nazistkonsert i Frankrike
Hope not hate. Den internationella nazistiska skinhead-organisationen Hammerskin Nation firade i lördags den tyska avdelningens 20-års jubileum. Över 2000 nazister samlades i franska Toule. Hammerskin Nation är en våldsam organisation med en aktivistkår som är kraftigt brottsbelastad. I augusti sköts sex Sikher och en polis till döds i Wisconsin, mördaren Wade Michel Page var medlem i Hammerskin Nation.

Anti-homolag utreds i Malawi
The Guradian. Malawis president utreder en lag som förbjuder samkönade relationer. Lagen stoppas och polisen har fått order om att inte göra några gripanden till dess att det utretts om lagen bryter mot konstitutionen. Samkönade par i Malawi riskerar fängelse i 14 år.

Jobbik protesterade utanför före detta politikers hus

Politic.hu.Det högerextrema ungerska partiet Jobbik demonstrerade i söndags utanför huset till den pensionerade före detta inrikesministern Bela Biszku. Jobbiks vice ordförande Elod Novak krävde att gamla kommunistledare ska förbjudas från att delta i det offentliga livet och att de som varit tjänstemän under kommunismen ska förlora sina pensioner.

Muslimer svartlistas från flygplan

The Guardian: Saadiq Long, 43, som är muslims, afroamerikan och bor i Qatar fick inte besöka sina sjuka mamma i USA eftersom han blivit svartlistad från att flyga. Long har aldrig dömts för något brott. Efter terrordådet den 11 september har framförallt muslimer godtyckligt stoppats från att flyga.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA