Stor polisinsats mot tysk nazistorganisation

Publicerad 2012-03-14

I Tyskland riktades på tisdagen insatser mot 33 personer som misstänks tillhöra en nazistorganisation. 24 personer greps för flera olika brott.

De gripna tillhör organisationen Aktionsbüro Mittelrhein. Enligt åklagarna i staden Koblenz har organisationen samlat information om politiska motståndare i syfte att hänga ut och skrämma dem. Organisationsmedlemmar har även misshandlat personer inom vänstern.

19 av de gripna misstänks för att tillhöra en kriminell organisation, tre misstänks för att ha stött organisationen och två för brott mot den allmänna ordningen. En förundersökning har även inletts gällande misshandel, störande av den allmänna ordningen och användandet av olagliga symboler.

Åklagare uppger att det inte finns någon koppling mellan Aktionsbüro Mittelrhein och den nazistiska terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU som misstänks för 10 mord.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA