Stor polisinsats mot tysk nazistorganisation

Publicerad 2012-03-14

I Tyskland riktades på tisdagen insatser mot 33 personer som misstänks tillhöra en nazistorganisation. 24 personer greps för flera olika brott.

De gripna tillhör organisationen Aktionsbüro Mittelrhein. Enligt åklagarna i staden Koblenz har organisationen samlat information om politiska motståndare i syfte att hänga ut och skrämma dem. Organisationsmedlemmar har även misshandlat personer inom vänstern.

19 av de gripna misstänks för att tillhöra en kriminell organisation, tre misstänks för att ha stött organisationen och två för brott mot den allmänna ordningen. En förundersökning har även inletts gällande misshandel, störande av den allmänna ordningen och användandet av olagliga symboler.

Åklagare uppger att det inte finns någon koppling mellan Aktionsbüro Mittelrhein och den nazistiska terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU som misstänks för 10 mord.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.