Stor polisinsats mot tysk nazistorganisation

Publicerad 2012-03-14

I Tyskland riktades på tisdagen insatser mot 33 personer som misstänks tillhöra en nazistorganisation. 24 personer greps för flera olika brott.

De gripna tillhör organisationen Aktionsbüro Mittelrhein. Enligt åklagarna i staden Koblenz har organisationen samlat information om politiska motståndare i syfte att hänga ut och skrämma dem. Organisationsmedlemmar har även misshandlat personer inom vänstern.

19 av de gripna misstänks för att tillhöra en kriminell organisation, tre misstänks för att ha stött organisationen och två för brott mot den allmänna ordningen. En förundersökning har även inletts gällande misshandel, störande av den allmänna ordningen och användandet av olagliga symboler.

Åklagare uppger att det inte finns någon koppling mellan Aktionsbüro Mittelrhein och den nazistiska terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU som misstänks för 10 mord.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA