Studentgrupp stämmer Le Pen

Publicerad 2012-10-05
Studentgrupp stämmer Le Pen
Expatica. En studentgrupp i Frankrike har stämt Jean Marie Le Pen, Front Nationals före detta partiledare, för rasism. I ett tal i september sa Le Pen en ordvits. Han sa att "romer flyger i väg naturligt". Franskan använder dock samma ord för flyga och stjäla. Studentgruppen fördömer Le Pens uttalande eftersom han pekar ut romer som brottslingar av etniska.

Dödshot sprejad på synagoga

JTA. En synagoga i Bryssel har vandaliserats. På byggnadens fasad har två män sprejat "död åt judarna" Gärningsmännen fångades på en övervakningskamera, kvalitén på inspelningen var dock så dålig att det varit omöjligt att identifierade männen.

2009 slängdes molotov cocktails mot samma Synagoga.

Muslimer utsatta i USA

SPLC: Företrädaren för en av USA:s största moskéer säger att det är uppenbart att muslimer och muslimers bönehus är utsatta för konstanta angrepp. Förra helgen sattes hans moské i brand, bara timmar efter bönen. Av branden och vattenskador i samband med den har byggnaden skadats för närmare sju miljoner kronor. En person har gripits misstänkt för attentatet i Ohio.

Bok om Breivik kritiseras

Aftonbladet. Författaren Aage Storm Borchgrevink har publicerat en bok om Anders Behring Breivik som till stor del handlar om hans mamma och barndom. Boken utgår från en socialutredning som gjorts om Breiviks familj 1983. Boken målar ut Breiviks mamma som psykiskt sjuk och lägger skulden för terrordådet den 22 juli på Breiviks barndom. Breiviks mamma vill inte kommentera boken. Geir Lippestad, som var Breiviks advokat kritiserar boken, han menar att Borchgrevink gör sig till domare över Breiviks familj.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA