Terry lagkapten för Chelsea trots böter för rasism

Publicerad 2012-10-19
Chelsea behåller rasistdömd lagkapten
The Guardian: Chelsea låter John Terry fortsätta som lagkapten, trots att han har bötfällts av det engelska fotbollsförbundet för rasistiska förolämpningar mot Queens Park Rangers spelaren Anton Ferdinand. Chelsea uppger att klubben straffat Terry på annat sätt. Hur vill Chelsea inte gå in på.


BNP:s ledare utreds efter homofobiskt tweet

BBC: Nick Griffin, partiledare för det högerextrema British National Party utreds av polisen efter att ha twittrat om ett par som nekats rum på hotell pågrund av sin sexuella läggning. Griffin skrev bland annat att han ska anordna en demonstration för allas rätt att hyra ut rum till vem dem vill. Griffin skrev även ut parets adress på Twitter.

SD-politiker lämnar landstinget
J-Nytt: Kristina Winberg, lämnar sitt uppdrag som landstingsledamot för Sverigedemokraterna i Jönköping. Skälet till avhoppet uppger hon är tidsbrist och hot. Hon har anmält tio händelser till polisen som ska vara kopplade till hennes politiska engagemang. Winberg sitter dock kvar i Jönköpings kommunfullmäktige och i SD-kvinnors styrelse.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.