Terry lagkapten för Chelsea trots böter för rasism

Publicerad 2012-10-19
Chelsea behåller rasistdömd lagkapten
The Guardian: Chelsea låter John Terry fortsätta som lagkapten, trots att han har bötfällts av det engelska fotbollsförbundet för rasistiska förolämpningar mot Queens Park Rangers spelaren Anton Ferdinand. Chelsea uppger att klubben straffat Terry på annat sätt. Hur vill Chelsea inte gå in på.


BNP:s ledare utreds efter homofobiskt tweet

BBC: Nick Griffin, partiledare för det högerextrema British National Party utreds av polisen efter att ha twittrat om ett par som nekats rum på hotell pågrund av sin sexuella läggning. Griffin skrev bland annat att han ska anordna en demonstration för allas rätt att hyra ut rum till vem dem vill. Griffin skrev även ut parets adress på Twitter.

SD-politiker lämnar landstinget
J-Nytt: Kristina Winberg, lämnar sitt uppdrag som landstingsledamot för Sverigedemokraterna i Jönköping. Skälet till avhoppet uppger hon är tidsbrist och hot. Hon har anmält tio händelser till polisen som ska vara kopplade till hennes politiska engagemang. Winberg sitter dock kvar i Jönköpings kommunfullmäktige och i SD-kvinnors styrelse.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA