Terry lagkapten för Chelsea trots böter för rasism

Publicerad 2012-10-19
Chelsea behåller rasistdömd lagkapten
The Guardian: Chelsea låter John Terry fortsätta som lagkapten, trots att han har bötfällts av det engelska fotbollsförbundet för rasistiska förolämpningar mot Queens Park Rangers spelaren Anton Ferdinand. Chelsea uppger att klubben straffat Terry på annat sätt. Hur vill Chelsea inte gå in på.


BNP:s ledare utreds efter homofobiskt tweet

BBC: Nick Griffin, partiledare för det högerextrema British National Party utreds av polisen efter att ha twittrat om ett par som nekats rum på hotell pågrund av sin sexuella läggning. Griffin skrev bland annat att han ska anordna en demonstration för allas rätt att hyra ut rum till vem dem vill. Griffin skrev även ut parets adress på Twitter.

SD-politiker lämnar landstinget
J-Nytt: Kristina Winberg, lämnar sitt uppdrag som landstingsledamot för Sverigedemokraterna i Jönköping. Skälet till avhoppet uppger hon är tidsbrist och hot. Hon har anmält tio händelser till polisen som ska vara kopplade till hennes politiska engagemang. Winberg sitter dock kvar i Jönköpings kommunfullmäktige och i SD-kvinnors styrelse.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA