Terry lagkapten i Chelsea trots böter för rasism

Publicerad 2012-10-19
Chelsea behåller rasistdömd lagkapten
The Guardian: Chelsea låter John Terry fortsätta som lagkapten, trots att han har bötfällts av det engelska fotbollsförbundet för rasistiska förolämpningar mot Queens Park Rangers spelaren Anton Ferdinand. Chelsea uppger att klubben straffat Terry på annat sätt. Hur vill Chelsea inte gå in på.


BNP:s ledare utreds efter homofobiskt tweet

BBC: Nick Griffin, partiledare för det högerextrema British National Party utreds av polisen efter att ha twittrat om ett par som nekats rum på hotell pågrund av sin sexuella läggning. Griffin skrev bland annat att han ska anordna en demonstration för allas rätt att hyra ut rum till vem dem vill. Griffin skrev även ut parets adress på Twitter.

SD-politiker lämnar landstinget
J-Nytt: Kristina Winberg, lämnar sitt uppdrag som landstingsledamot för Sverigedemokraterna i Jönköping. Skälet till avhoppet uppger hon är tidsbrist och hot. Hon har anmält tio händelser till polisen som ska vara kopplade till hennes politiska engagemang. Winberg sitter dock kvar i Jönköpings kommunfullmäktige och i SD-kvinnors styrelse.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA