Tillslag mot nazistisk e-handel

Publicerad 2012-12-17

Tjeckisk polis har slagit till mot två bröder som drivit en nazistisk e-affär och har beslagtagit över 2000 nazistiska föremål. Männen kan dömas till tio års fängelse för verksamheten.

En polisutredning har pågått i ett år och en förundersökningen mot de två bröderna inleddes i oktober. De misstänks för att ha lett verksamheten sedan 2009. E-affärer har såld vit makt-musik, t-shirtar och andra föremål, mycket har sålts till utlandet.

Polisen betraktar produkterna som socialt skadliga. Bröderna misstänks för att ha "stöttat, etablerat och propagerat för rörelser som motverkar de mänskliga rättigheterna och friheterna". Åklagarna väntas lämna in åtalspunkterna till domstolen i början av nästa år. Polisen går fortfarande igenom hårddiskar och datorer. Eftersom brottet skett via internet så kan det ge ett högre straff, rapporterar Prague Daily Monitor.

Många produkterna som sålts har sedan sålts vidare på vit makt-konserter. Polisen har utrett de företag som tryckt t-shirtarna till affären och utreder nu vilka kunder som affären har haft.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA