Två gripna efter rasism på fotbollsläktare

Publicerad 2012-11-27
Två gripna efter rasism på fotbollsläktare
Ap. Engelsk polis har gripit två personer och utreder flera efter helgens fotbollsmatch mellan West Ham och Tottenham. West Ham-supportrar sjöng sånger om Adolf Hitler och hyllade Lazio, på grund av att en Tottenham-fan knivhuggits av antisemitiska skäl, innan en match mot klubben. Matchen mellan West Ham och Tottenham utreds även av det engelska fotbollsförbundet.

Schweizisk domstol kastade omkull slöjförbud i skola
NZZ am Sonntag. En skola i Schweiz som förbjudit två studenter att bära slöja får fel av domstolen i Thurgau. 2011 krävde skolan att de två 14-åriga studenterna skulle ta av sig slöjan då den enligt skolan bröt mot klädkoden och skapade oro i skolan. Det trots att kommunen slagit fast att slöjor inte stör i klasserna. Skolan har meddelat att de kommer överklaga domstolens beslut till en federal domstol.

Judisk gravplats skändad i Frankrike
JTA. I Avignon nära Marseille har en judisk gravplats skändats flera gånger. Den 22 november krossades minnesplattor, en med inskriptionen judisk gravplats och en med en davidsstjärna. Plattorna hade precis satts upp efter att ha reparerats från en skadegörelse i oktober.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.