Två gripna efter rasism på fotbollsläktare

Publicerad 2012-11-27
Två gripna efter rasism på fotbollsläktare
Ap. Engelsk polis har gripit två personer och utreder flera efter helgens fotbollsmatch mellan West Ham och Tottenham. West Ham-supportrar sjöng sånger om Adolf Hitler och hyllade Lazio, på grund av att en Tottenham-fan knivhuggits av antisemitiska skäl, innan en match mot klubben. Matchen mellan West Ham och Tottenham utreds även av det engelska fotbollsförbundet.

Schweizisk domstol kastade omkull slöjförbud i skola
NZZ am Sonntag. En skola i Schweiz som förbjudit två studenter att bära slöja får fel av domstolen i Thurgau. 2011 krävde skolan att de två 14-åriga studenterna skulle ta av sig slöjan då den enligt skolan bröt mot klädkoden och skapade oro i skolan. Det trots att kommunen slagit fast att slöjor inte stör i klasserna. Skolan har meddelat att de kommer överklaga domstolens beslut till en federal domstol.

Judisk gravplats skändad i Frankrike
JTA. I Avignon nära Marseille har en judisk gravplats skändats flera gånger. Den 22 november krossades minnesplattor, en med inskriptionen judisk gravplats och en med en davidsstjärna. Plattorna hade precis satts upp efter att ha reparerats från en skadegörelse i oktober.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA