Upplopp på EDL-demonstration

Publicerad 2012-10-02
Tjugotal gripna på EDL-demonstration
Birminghammail. På lördagen höll English Defence Leauge, EDL, en demonstration i Walsall i England som urartade i våldsamheter. EDL-anhängare attackerade polisen med stenar och flaskor. Efter sammandrabbningarna kördes EDL-demonstranterna bort i bussar.

Över tusen personer hade samlats i en fredlig protest mot EDL.

Hatbrott vanligast i Malmö
SvD. Hatbrott med religiösa motiv i Malmö är dubbelt så många jämfört med resten av Sverige, räknat på invånare. Vad Brå beskriver som vit makt-ideologi ligger bakom en fjärdedel av alla antisemitiska hatbrott. Motsvarande siffra mot muslimer är fem procent. 2011 anmäldes 22 hatbrott per 100 000 invånare i Malmö. I Göteborg ligger den siffran på 8 hatbrott per 100 000 invånare.

Terapi för att "bota" homosexualitet förbjuds

DN. En terapiform med syfte att få homosexuella att bli heterosexuella förbjuds i Kalifornien, USA, från och med januari. Terapin har kritiserat av psykologer och människorättsorganisationer eftersom den behandlar någonting som inte är en sjukdom.

Flera gripna på antimuslimsk demonstration i Norge

NRK. I centrala Oslo höll 20 till 25 personer från Stopp islamiseringen av Norge, SIAN, en manifestation på lördagen. Inför demonstrationen hade SIAN gått ut med att de skulle "kränka Muhammed". Förutom SIAN hade en grupp motdemonstranter samlats, flera av dessa greps efter oroligheter med polisen.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA