Upplopp på EDL-demonstration

Publicerad 2012-10-02
Tjugotal gripna på EDL-demonstration
Birminghammail. På lördagen höll English Defence Leauge, EDL, en demonstration i Walsall i England som urartade i våldsamheter. EDL-anhängare attackerade polisen med stenar och flaskor. Efter sammandrabbningarna kördes EDL-demonstranterna bort i bussar.

Över tusen personer hade samlats i en fredlig protest mot EDL.

Hatbrott vanligast i Malmö
SvD. Hatbrott med religiösa motiv i Malmö är dubbelt så många jämfört med resten av Sverige, räknat på invånare. Vad Brå beskriver som vit makt-ideologi ligger bakom en fjärdedel av alla antisemitiska hatbrott. Motsvarande siffra mot muslimer är fem procent. 2011 anmäldes 22 hatbrott per 100 000 invånare i Malmö. I Göteborg ligger den siffran på 8 hatbrott per 100 000 invånare.

Terapi för att "bota" homosexualitet förbjuds

DN. En terapiform med syfte att få homosexuella att bli heterosexuella förbjuds i Kalifornien, USA, från och med januari. Terapin har kritiserat av psykologer och människorättsorganisationer eftersom den behandlar någonting som inte är en sjukdom.

Flera gripna på antimuslimsk demonstration i Norge

NRK. I centrala Oslo höll 20 till 25 personer från Stopp islamiseringen av Norge, SIAN, en manifestation på lördagen. Inför demonstrationen hade SIAN gått ut med att de skulle "kränka Muhammed". Förutom SIAN hade en grupp motdemonstranter samlats, flera av dessa greps efter oroligheter med polisen.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA