Utesluten SD-politiker startar kommunalt parti

Publicerad 2012-01-10

Tom Thörnqvist uteslöts 2011 ur Sverigedemokraterna och sitter som politisk vilde på partiets mandat i Svedala. Han uppger till Expo.se att han kommer att starta ett nytt kommunalt parti. Ambitionen är att utmana Sverigedemokraterna.

– Politiken blir i stort sett sverigedemokratisk. Det blir ingen ändring på det. Vi vill säga upp avtalet med migrationsverket och försöka stänga flyktingförläggningen som ligger här, säger Tom Thörnqvist.

Enligt Thörnqvist kommer kärnan av partiet som han kallar Kommunens bästa bestå av tre före detta sverigedemokrater, bland dem hans fru. Han säger även att han kommer verka för att värva fler medlemmar till sitt parti. Thörnqvist hävdar att ett nytt parti behövs eftersom han anser att Sverigedemokraterna i Svedala inte lyckas driva sin egen politik.

Frågor som Thörnqvist bland annat vill genomföra är ett totalt stopp av invandringen till kommunen och utvisa människor från Sverige om de inte "anpassar sig".

– Man ska ha ett tryggt samhälle, invandringspolitiken bäddar inte för ett tryggt samhälle. Är det så att de inte vill integrera sig i samhället och lära sig svenska så får de åka hem.

Hur ska man bevisa att man är integrerad?

– Jag har inget regelverk, vi verkar lokalt. Jag kan väl ha önskedrömmar jag också. Men de kan inte jag förverkliga som kommunalpolitiker.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro