Utesluten SD-politiker startar kommunalt parti

Publicerad 2012-01-10

Tom Thörnqvist uteslöts 2011 ur Sverigedemokraterna och sitter som politisk vilde på partiets mandat i Svedala. Han uppger till Expo.se att han kommer att starta ett nytt kommunalt parti. Ambitionen är att utmana Sverigedemokraterna.

– Politiken blir i stort sett sverigedemokratisk. Det blir ingen ändring på det. Vi vill säga upp avtalet med migrationsverket och försöka stänga flyktingförläggningen som ligger här, säger Tom Thörnqvist.

Enligt Thörnqvist kommer kärnan av partiet som han kallar Kommunens bästa bestå av tre före detta sverigedemokrater, bland dem hans fru. Han säger även att han kommer verka för att värva fler medlemmar till sitt parti. Thörnqvist hävdar att ett nytt parti behövs eftersom han anser att Sverigedemokraterna i Svedala inte lyckas driva sin egen politik.

Frågor som Thörnqvist bland annat vill genomföra är ett totalt stopp av invandringen till kommunen och utvisa människor från Sverige om de inte "anpassar sig".

– Man ska ha ett tryggt samhälle, invandringspolitiken bäddar inte för ett tryggt samhälle. Är det så att de inte vill integrera sig i samhället och lära sig svenska så får de åka hem.

Hur ska man bevisa att man är integrerad?

– Jag har inget regelverk, vi verkar lokalt. Jag kan väl ha önskedrömmar jag också. Men de kan inte jag förverkliga som kommunalpolitiker.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA