Hjälpte man - utsattes för rasistiska påhopp

Publicerad 2012-03-08

En 32-åring man som gjort Hitlerhälsningar, ropat "Sieg Heil" och spottat på personer som försökt hjälpa en nedslagen man döms för ofredande.

I augusti 2010 stannade tre personer, två kvinnor och en man, sin bil för att hjälpa en man som låg på vägen. Sällskapet utsattes då för rasistiska tillmälen av en 32-åring som befann sig på platsen. 32-åringen spottade även på dem, gjorde Hitlerhälsningar och skrek "Sieg Heil".

32-åringen nekar till att han spottat eller sagt något rasistiskt. Han uppger dock att han kan ha uttryckt sig provocerande eftersom han var upprörd.

Umeå tingsrätten dömer 32-åringen till dagsböter för ofredande. Han ska dessutom betala skadestånd på 5000 kronor vardera till de personer som han spottat på.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA