nazipixlad

Den åtalade 36-åringen visar upp sin tatuering med nazistiska motiv.

36-årig nazist åtalas för mord

Publicerad 2013-12-03

En 36-åring nazist åtalas för mordet på en 23-årig småbarnsmamma i Trollhättan. Ytterligare två personer, varav en också har ett förflutet i nazistmiljön misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Den 23-åringe småbarnsmamman mördades i sitt hem natten till den 30:e juni. Efter fördes hennes kropp till en plats i närheten av Grästorp enligt åklagare Per-Erik Rinsell. Knappt en månad senare hittades den mördade kvinnans kropp.

I kvinnans lägenhet lämnades hennes 1,5 år gamle son ensam. Han hittades 15 timmar efter mordet, uttorkad och rädd.

En 36-åring man är misstänkt för mordet. Han har ett långt förflutet i nazistmiljön och då i synnerhet Nationalsocialistisk front, sedermera Svenskarnas parti. På 90-talet ledde 36-åringen nazistorganisationens lokalavdelning i Trollhättan. Han var medlem i organisationen fram till åtminstone 2001. Även på senare tid har mannen gett uttryck för rasistiska åsikter.

36-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat flera fall av misshandel, olaga vapeninnehav och grov kvinnofridskränkning. Han har även belagts med flera besöksförbud.

Ytterligare två personer, en 31-åring och en 35-åring, är misstänkta för grovt skyddande av brottsling. 35-åringen har också ett förflutet i nazistmiljön, bland annat Nationalsocialistisk front. Han är även dömd för flera brott. De båda männen misstänks för att ha hjälpt 36-åringen med att föra bort kroppen och undanröja bevis.

Samtliga misstänkta förnekar brott. Åklagaren säger att att det inte är något enskilt bevis som har legat till grund för åtalet utan det rör sig om en samlad bedömning av flera bevispunkter. Bland annat vittnesmål, bilder från övervakningskameror, telefonlistor och analyser, rapporterar Sveriges radio.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA