sdpol erik almqvist

Trots järnrörsskandalen och trots att Sverigedemokraterna uppgett att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen sitter han kvar. Foto Expo.

Almqvist sitter kvar i riksdagen

Publicerad 2013-01-25

I slutet av förra året meddelade Sverigedemokraterna att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen och partiet pågrund av att det förlorat förtroendet för honom efter järnrörsskandalen. En månad efter beskedet sitter Almqvist fortfarande kvar i riksdagen.

– Vi har inte fått in någon avsägelse från Erik Almqvist, säger Ida Wahlbom, kammarhandläggare på riksdagens centralkansli till Riksdag och Departement.

Erik Almqvist har inte heller begärt tjänstledigt från riksdagen och får därför fortfarande ut fullt arvode.

Det var den 30 december som Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande uppgav att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen. Almqvist hade uppmanats att lämna efter att en film som Expressen publicerat visade honom inblandad i ett bråk i centrala Stockholm. Där han bland annat kallade en kvinna för "hora" och personer för "babbe" och "blattelover". En sekvens i filmen visade också Almqvist tillsammans med sverigedemokraten Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnade med järnrör.

Anna Hagwall ska ersätta Erik Almqvist i riksdagen, men hon har inte fått något besked från partiet utan väntar på svar från Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, rapporterar Riksdag och Departement.

– Jag tror att det var i tisdags som han sa at de har lämnat in en avsägelse, eller att de skulle göra det nu i veckan, säger Anna Hagwall till tidningen.

Expo Idag har förgäves sökt Sverigedemokraterna för en kommentar.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA