sdpol erik almqvist

Trots järnrörsskandalen och trots att Sverigedemokraterna uppgett att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen sitter han kvar. Foto Expo.

Almqvist sitter kvar i riksdagen

Publicerad 2013-01-25

I slutet av förra året meddelade Sverigedemokraterna att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen och partiet pågrund av att det förlorat förtroendet för honom efter järnrörsskandalen. En månad efter beskedet sitter Almqvist fortfarande kvar i riksdagen.

– Vi har inte fått in någon avsägelse från Erik Almqvist, säger Ida Wahlbom, kammarhandläggare på riksdagens centralkansli till Riksdag och Departement.

Erik Almqvist har inte heller begärt tjänstledigt från riksdagen och får därför fortfarande ut fullt arvode.

Det var den 30 december som Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande uppgav att Erik Almqvist skulle lämna riksdagen. Almqvist hade uppmanats att lämna efter att en film som Expressen publicerat visade honom inblandad i ett bråk i centrala Stockholm. Där han bland annat kallade en kvinna för "hora" och personer för "babbe" och "blattelover". En sekvens i filmen visade också Almqvist tillsammans med sverigedemokraten Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnade med järnrör.

Anna Hagwall ska ersätta Erik Almqvist i riksdagen, men hon har inte fått något besked från partiet utan väntar på svar från Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, rapporterar Riksdag och Departement.

– Jag tror att det var i tisdags som han sa at de har lämnat in en avsägelse, eller att de skulle göra det nu i veckan, säger Anna Hagwall till tidningen.

Expo Idag har förgäves sökt Sverigedemokraterna för en kommentar.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA