Anklagas för att ha förnekat Förintelsen i parlamentet

Publicerad 2013-06-07

Ilias Kasidiaris, parlamentsledamot för det nazistiska partiet Gyllene Gryning har fördömts av ledamöter i det grekiska parlamentet. Han har sagt att det i en parlamentarisk kommitté som han själv sitter i "självklart finns förintelseförnekare".

I onsdags hölls en debatt i det grekiska parlamentet om en kommitté som utreder olagliga överföringar till schweiziska bankonton för att undvika skatt. Tidigare har finansmannen Sabby Mionis vägrat att inställa sig till en utfrågning av kommittén med motiveringen att det sitter förintelseförnekare i den. Om det sade Ilias Kasidiaris:

"Juden Sabby Mionis är en nyckelperson i utredningen. Han infinner sig inte hos kommittén på grund av det finns förintelseförnekare i den. Det är det självklart att det gör. Vi vill inte åka till den mordiska sionistiska staten. Om han sätter sin fot här kommer han att ställas inför rätta, sa Kasidiaris, rapporterar Enet och Ekatimerini.

Uttalandet väckte genast protester från vice inrikesministern Haralambos Athanassiou och parlamentsledamoten i Demokratisk vänster Vasilis Okinomu.

"En förintelseförnekare i Tyskland skulle få fem års fängelse", utbrast Vasilis Oikonomou.

Oikonomou gav även en känga till regeringspartiet Ny demokrati som tidigare motsatt sig en lag som skulle göra det olagligt att förneka Förintelsen.

Ilias Kasidiaris har vid flera tillfällen hamnat i hetluften. I en intervju förra året sade han.

"Historien har inte ännu gett Hitler sin slutgiltiga dom".

Han har även uppmärksammats när i direktsänd TV 2012 när han slog en politiker i ansiktet. I november hotade han att döda demonstranter.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA