Ansvarig utgivare för nazisttidning åtalas

Publicerad 2013-05-28

Sebastian Karlsson som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten åtalas för hets mot folkgrupp. Det är justitiekanslern, JK, som beslutat om åtal.

Det är rasistiska kommenterar i anslutning till flera artiklar på Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten som lett till att Sebastian Karlsson åtalas. Justitiekanslern beslutade att inleda en förundersökning den 8 januari mot Karlsson för rasistiska kommentarer på sajten. Den 22 maj inledde JK ytterligare en förundersökning för kommenterar på sajten. Båda förundersökningar har nu lett till åtal.

Sebastian Karlsson kommer att åtalas i Stockholms tingsrätt.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA