Ansvarig utgivare för nazisttidning åtalas

Publicerad 2013-05-28

Sebastian Karlsson som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten åtalas för hets mot folkgrupp. Det är justitiekanslern, JK, som beslutat om åtal.

Det är rasistiska kommenterar i anslutning till flera artiklar på Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten som lett till att Sebastian Karlsson åtalas. Justitiekanslern beslutade att inleda en förundersökning den 8 januari mot Karlsson för rasistiska kommentarer på sajten. Den 22 maj inledde JK ytterligare en förundersökning för kommenterar på sajten. Båda förundersökningar har nu lett till åtal.

Sebastian Karlsson kommer att åtalas i Stockholms tingsrätt.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA