Ansvarig utgivare för nazisttidning åtalas

Publicerad 2013-05-28

Sebastian Karlsson som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten åtalas för hets mot folkgrupp. Det är justitiekanslern, JK, som beslutat om åtal.

Det är rasistiska kommenterar i anslutning till flera artiklar på Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten som lett till att Sebastian Karlsson åtalas. Justitiekanslern beslutade att inleda en förundersökning den 8 januari mot Karlsson för rasistiska kommentarer på sajten. Den 22 maj inledde JK ytterligare en förundersökning för kommenterar på sajten. Båda förundersökningar har nu lett till åtal.

Sebastian Karlsson kommer att åtalas i Stockholms tingsrätt.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro