Antimuslimsk partiledare gripen

Publicerad 2013-01-15
Antimuslimsk partiledare gripen
The independent. Kevin Carroll som nyligen valdes till partiledare för antimuslimska partiet British Freedom Party har gripits för hets mot folkgrupp. Carroll greps i lördags för kommentarer han skrivit på Facebook.

Pojke dömdes för mord på sin pappa
Splc. En 12-årig pojke i dömdes i Kalifornien USA för att dödat sin pappa. Försvaret har i rättegången hävdat att 12-åringen utsatts för våld och sexuella övergrepp av sin pappa som var ledare för den nazistiska organisationen National Alliance. Åklagaren menade att 12-åringen som var 10-år när han sköt sin pappa hade planerat dådet. 12-åringen kan nu få sitta på ungdomshem tills han blir 23-år.

Krav på ny lag mot näthat
Dagens Nyheter. En utredning har lämnats in till regeringen om ändringar i yttrande- och tryckfrihetsgrundlagen. Datainspektionen har i sitt remissvar skrivit att de saknas regler som stärker den personliga integriteten. Myndigheten vill se lagändringar som kriminaliserar grova kränkningar på nätet. Reglerna ska innefatta både privata bloggar och sajter med utgivningsbevis. Datainspektionen menar att det idag är svårt att driva förtals fall för den enskilda. Datainspektionens slutsats har dock mött kritik. Journalisten Nils Funcke som är expert på yttrandefrihetslagarna menar att det redan idag finns en tillräcklig lagstiftning kring förtal på nätet.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA