Antimuslimsk partiledare gripen

Publicerad 2013-01-15
Antimuslimsk partiledare gripen
The independent. Kevin Carroll som nyligen valdes till partiledare för antimuslimska partiet British Freedom Party har gripits för hets mot folkgrupp. Carroll greps i lördags för kommentarer han skrivit på Facebook.

Pojke dömdes för mord på sin pappa
Splc. En 12-årig pojke i dömdes i Kalifornien USA för att dödat sin pappa. Försvaret har i rättegången hävdat att 12-åringen utsatts för våld och sexuella övergrepp av sin pappa som var ledare för den nazistiska organisationen National Alliance. Åklagaren menade att 12-åringen som var 10-år när han sköt sin pappa hade planerat dådet. 12-åringen kan nu få sitta på ungdomshem tills han blir 23-år.

Krav på ny lag mot näthat
Dagens Nyheter. En utredning har lämnats in till regeringen om ändringar i yttrande- och tryckfrihetsgrundlagen. Datainspektionen har i sitt remissvar skrivit att de saknas regler som stärker den personliga integriteten. Myndigheten vill se lagändringar som kriminaliserar grova kränkningar på nätet. Reglerna ska innefatta både privata bloggar och sajter med utgivningsbevis. Datainspektionen menar att det idag är svårt att driva förtals fall för den enskilda. Datainspektionens slutsats har dock mött kritik. Journalisten Nils Funcke som är expert på yttrandefrihetslagarna menar att det redan idag finns en tillräcklig lagstiftning kring förtal på nätet.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.