Antimuslimsk partiledare gripen

Publicerad 2013-01-15
Antimuslimsk partiledare gripen
The independent. Kevin Carroll som nyligen valdes till partiledare för antimuslimska partiet British Freedom Party har gripits för hets mot folkgrupp. Carroll greps i lördags för kommentarer han skrivit på Facebook.

Pojke dömdes för mord på sin pappa
Splc. En 12-årig pojke i dömdes i Kalifornien USA för att dödat sin pappa. Försvaret har i rättegången hävdat att 12-åringen utsatts för våld och sexuella övergrepp av sin pappa som var ledare för den nazistiska organisationen National Alliance. Åklagaren menade att 12-åringen som var 10-år när han sköt sin pappa hade planerat dådet. 12-åringen kan nu få sitta på ungdomshem tills han blir 23-år.

Krav på ny lag mot näthat
Dagens Nyheter. En utredning har lämnats in till regeringen om ändringar i yttrande- och tryckfrihetsgrundlagen. Datainspektionen har i sitt remissvar skrivit att de saknas regler som stärker den personliga integriteten. Myndigheten vill se lagändringar som kriminaliserar grova kränkningar på nätet. Reglerna ska innefatta både privata bloggar och sajter med utgivningsbevis. Datainspektionen menar att det idag är svårt att driva förtals fall för den enskilda. Datainspektionens slutsats har dock mött kritik. Journalisten Nils Funcke som är expert på yttrandefrihetslagarna menar att det redan idag finns en tillräcklig lagstiftning kring förtal på nätet.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA