lund

Tillsammans för Lund bjöd på bullar och spred antirasistiska flygblad i Lund. (Foto:Cecilia Uddenfeldt Wort)

Antirasister samlade kläder till nyanlända flyktingar

Publicerad 2013-10-07

Runt om i Sverige uppmärksammade flera lokala grupper runt om i landet Kanelbullens dag som en dag mot rasism och för gemenskap. Tillsammans för Lund, ett nätverk för att främja den lokala gemenskapen och motarbeta rasism knackade dörr och samlade in kläder till nyanlända flyktingar.

På Fäladstorget i Lund möttes en grupp från Tillsammans för Lund för att dela ut 800 kanelbullar och samla in kläder till ett nyöppnat flyktingboende i Skåne. På plats delades även antirasistiska flygblad ut.

Dessutom gick grupper om två personer vardera och knackade dörr för att bjuda på kanelbullar och dela ut flygblad i närområdet. Gruppdeltagare vittnar om ett fantastiskt mottagande. Flera Lundabor samlade även spontant ihop kläder som de sedan kom till torget med.

Sammanlagt fick Tillsammans för Lund ihop över 30 kassar med kläder till nyanlända flyktingar.


På fredagen uppmärksammades Kanelbullens dag av lokala antirasister runt om Sverige.
Sofie Casserlöv

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA