lund

Tillsammans för Lund bjöd på bullar och spred antirasistiska flygblad i Lund. (Foto:Cecilia Uddenfeldt Wort)

Antirasister samlade kläder till nyanlända flyktingar

Publicerad 2013-10-07

Runt om i Sverige uppmärksammade flera lokala grupper runt om i landet Kanelbullens dag som en dag mot rasism och för gemenskap. Tillsammans för Lund, ett nätverk för att främja den lokala gemenskapen och motarbeta rasism knackade dörr och samlade in kläder till nyanlända flyktingar.

På Fäladstorget i Lund möttes en grupp från Tillsammans för Lund för att dela ut 800 kanelbullar och samla in kläder till ett nyöppnat flyktingboende i Skåne. På plats delades även antirasistiska flygblad ut.

Dessutom gick grupper om två personer vardera och knackade dörr för att bjuda på kanelbullar och dela ut flygblad i närområdet. Gruppdeltagare vittnar om ett fantastiskt mottagande. Flera Lundabor samlade även spontant ihop kläder som de sedan kom till torget med.

Sammanlagt fick Tillsammans för Lund ihop över 30 kassar med kläder till nyanlända flyktingar.


På fredagen uppmärksammades Kanelbullens dag av lokala antirasister runt om Sverige.
Sofie Casserlöv

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.