Åtalas för Hitlerhälsning på Friends Arena

Publicerad 2013-03-12

En 46-årig man åtalas för Hitlerhälsningar och för att ha skrikit Sieg heil på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England i november. En engelsk supporter tog illa vid sig och uppmärksammade vakterna på händelen.

Under den match mellan Sverige och England som Zlatan Ibrahimović gjorde fyra mål på greps 46-åringen misstänkt för att ha gjort Hitlerhälsningar och ropat Sieg Heil. Flera vittnen pekar ut mannen, bland annat polis och ordningsvakter. Mannen som nekar till brott uppger att han ofta är högljudd i samband med fotbollsmatcher och att han viftar med armarna när han druckit. Han uppger att hans rörelser måste ha missuppfattats.

46-åringen åtalas i Solna tingsrätt för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.