Åtalas för Hitlerhälsning på Friends Arena

Publicerad 2013-03-12

En 46-årig man åtalas för Hitlerhälsningar och för att ha skrikit Sieg heil på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England i november. En engelsk supporter tog illa vid sig och uppmärksammade vakterna på händelen.

Under den match mellan Sverige och England som Zlatan Ibrahimović gjorde fyra mål på greps 46-åringen misstänkt för att ha gjort Hitlerhälsningar och ropat Sieg Heil. Flera vittnen pekar ut mannen, bland annat polis och ordningsvakter. Mannen som nekar till brott uppger att han ofta är högljudd i samband med fotbollsmatcher och att han viftar med armarna när han druckit. Han uppger att hans rörelser måste ha missuppfattats.

46-åringen åtalas i Solna tingsrätt för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA