Åtalas för Hitlerhälsning på Friends Arena

Publicerad 2013-03-12

En 46-årig man åtalas för Hitlerhälsningar och för att ha skrikit Sieg heil på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England i november. En engelsk supporter tog illa vid sig och uppmärksammade vakterna på händelen.

Under den match mellan Sverige och England som Zlatan Ibrahimović gjorde fyra mål på greps 46-åringen misstänkt för att ha gjort Hitlerhälsningar och ropat Sieg Heil. Flera vittnen pekar ut mannen, bland annat polis och ordningsvakter. Mannen som nekar till brott uppger att han ofta är högljudd i samband med fotbollsmatcher och att han viftar med armarna när han druckit. Han uppger att hans rörelser måste ha missuppfattats.

46-åringen åtalas i Solna tingsrätt för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA