Beitar Jerusalems klubbhus attackerades efter rasiståtal

Publicerad 2013-02-11
Beitar Jerusalems klubbhus attackerades efter rasistskandal
Rueters.Fotbollslaget Beitar Jerusalems klubbhus skadades i en misstänkt mordbrand i fredags. Det var dagen efter att supportrar till klubben åtalats för hets mot folkgrupp efter att de motsatt sig att klubben värvat muslimska fotbollsspelare.

Polisen uppger att de misstänker att flera av inblandade i branden mot klubbhuset och att de utreder kopplingar till de protester som varit mot att Beitar Jerusalem värvat två tjetjenska spelare.

Beitar Jerusalem är ökänt för att en del av supportrarna är högerextrema och våldsamma.

Utesluten SD:are hotar med uppror
Hela Helsingland. Sverigedemokraternas gruppledare i Bollnäs, Pär Norling, uteslöts ur partiet förra veckan efter att bland annat ha krävt att muslimer utvisas ur Sverige och att islam förbjuds. Norling hotar nu med att ett 50-tal sverigedemokrater ska lämna partiet i protest mot uteslutningen och att han har stöd i sin lokala partigrupp.

Pär Norling kommer att sitta kvar som politisk vilde i Bollnäs.

Fotbollsfans stängs av i England efter antisemitism
Birminghammail. En supporter till den engelska fotbollsklubben Aston Villa har blivit portat från att gå på fotbollsmatcher i tre år efter att han gjort Hitlerhälsningar mot motståndarsupportrar i Tottenham. Supporten döms även till böter. Förra veckan fälldes ytterligare en av Astons Villas supportrar för att antisemitiska förolämpningar mot en spelare i Tottenham.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.