Beitar Jerusalems klubbhus attackerades efter rasiståtal

Publicerad 2013-02-11
Beitar Jerusalems klubbhus attackerades efter rasistskandal
Rueters.Fotbollslaget Beitar Jerusalems klubbhus skadades i en misstänkt mordbrand i fredags. Det var dagen efter att supportrar till klubben åtalats för hets mot folkgrupp efter att de motsatt sig att klubben värvat muslimska fotbollsspelare.

Polisen uppger att de misstänker att flera av inblandade i branden mot klubbhuset och att de utreder kopplingar till de protester som varit mot att Beitar Jerusalem värvat två tjetjenska spelare.

Beitar Jerusalem är ökänt för att en del av supportrarna är högerextrema och våldsamma.

Utesluten SD:are hotar med uppror
Hela Helsingland. Sverigedemokraternas gruppledare i Bollnäs, Pär Norling, uteslöts ur partiet förra veckan efter att bland annat ha krävt att muslimer utvisas ur Sverige och att islam förbjuds. Norling hotar nu med att ett 50-tal sverigedemokrater ska lämna partiet i protest mot uteslutningen och att han har stöd i sin lokala partigrupp.

Pär Norling kommer att sitta kvar som politisk vilde i Bollnäs.

Fotbollsfans stängs av i England efter antisemitism
Birminghammail. En supporter till den engelska fotbollsklubben Aston Villa har blivit portat från att gå på fotbollsmatcher i tre år efter att han gjort Hitlerhälsningar mot motståndarsupportrar i Tottenham. Supporten döms även till böter. Förra veckan fälldes ytterligare en av Astons Villas supportrar för att antisemitiska förolämpningar mot en spelare i Tottenham.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA