Berusad man hetsade mot barnfamilj

Publicerad 2013-04-23

En 53-årig man anklagas för att på en spårvagn i Göteborg skrikit rasistiska okvädningsord mot resenärer, däribland barn. Mannen ska även ha förolämpat några ordningsvakter.

Den 1 november 2012 tillkallades vakter till en spårvagn på Komettorget i Göteborg eftersom den 53-åriga mannen betedde sig hotfullt. Till passagerare skrek han "jävla svartskaller". En vakt som som kallats till platsen vittnar om att mannen gett sig på barnfamiljer.

"Till en utländsk familj med en dotter på ca 7-8 år sade han 'Stick hem, Ni har inte här och göra'", berättade en vakt till polisen.

När mannen omhändertogs av två vakter ska han gett sig på dessa. Till en manlig vakt skrek han "din jävla nigger, vem har adopterat dig, vad gör du i Sverige". Han ska även ha förolämpat den kvinnliga vakten och hotat att förstöra deras bil.

I förhör uppger 53-åringen att han inte minns någonting av händelsen på grund av att han varit berusad.

53-åringen är åtalad för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA