Berusad man hetsade mot barnfamilj

Publicerad 2013-04-23

En 53-årig man anklagas för att på en spårvagn i Göteborg skrikit rasistiska okvädningsord mot resenärer, däribland barn. Mannen ska även ha förolämpat några ordningsvakter.

Den 1 november 2012 tillkallades vakter till en spårvagn på Komettorget i Göteborg eftersom den 53-åriga mannen betedde sig hotfullt. Till passagerare skrek han "jävla svartskaller". En vakt som som kallats till platsen vittnar om att mannen gett sig på barnfamiljer.

"Till en utländsk familj med en dotter på ca 7-8 år sade han 'Stick hem, Ni har inte här och göra'", berättade en vakt till polisen.

När mannen omhändertogs av två vakter ska han gett sig på dessa. Till en manlig vakt skrek han "din jävla nigger, vem har adopterat dig, vad gör du i Sverige". Han ska även ha förolämpat den kvinnliga vakten och hotat att förstöra deras bil.

I förhör uppger 53-åringen att han inte minns någonting av händelsen på grund av att han varit berusad.

53-åringen är åtalad för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA