Berusad man hetsade mot barnfamilj

Publicerad 2013-04-23

En 53-årig man anklagas för att på en spårvagn i Göteborg skrikit rasistiska okvädningsord mot resenärer, däribland barn. Mannen ska även ha förolämpat några ordningsvakter.

Den 1 november 2012 tillkallades vakter till en spårvagn på Komettorget i Göteborg eftersom den 53-åriga mannen betedde sig hotfullt. Till passagerare skrek han "jävla svartskaller". En vakt som som kallats till platsen vittnar om att mannen gett sig på barnfamiljer.

"Till en utländsk familj med en dotter på ca 7-8 år sade han 'Stick hem, Ni har inte här och göra'", berättade en vakt till polisen.

När mannen omhändertogs av två vakter ska han gett sig på dessa. Till en manlig vakt skrek han "din jävla nigger, vem har adopterat dig, vad gör du i Sverige". Han ska även ha förolämpat den kvinnliga vakten och hotat att förstöra deras bil.

I förhör uppger 53-åringen att han inte minns någonting av händelsen på grund av att han varit berusad.

53-åringen är åtalad för hets mot folkgrupp.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.