Bråk leder till SD-avhopp i Änglaholm

Publicerad 2013-01-09

Lars-Erik Stadler, kommunpolitiker i Änglaholm lämnar Sverigedemokraterna efter interna strider. Stadler vill söka sig till Socialdemokraterna, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Lars-Erik Stadler var tidigare vice ordförande för Sverigedemokraterna i Änglaholm. Strax innan jul lämnade han Sverigedemokraterna. Till Helsingborgs Dagblad uppger han att han lämnar efter ett internt bråk.

– De vill tona ned ett hotfullt mejl riktat mot mig och det är alldeles för mycket styrning från ordförande Patrik Ohlsson, säger Lars-Erik Sadler till Helsingborgs Dagblad.

Stadler uppger att han kan tänka sig att fortsätta vara kommunpolitiker som Socialdemokrat. Stadler gick med i Sverigedemokraterna 2007. För två år sedan ska ett bråk brutit ut internt i partiet. Ordföranden Patrik Ohlsson ska ha skickat ut ett mejl där han skrev om att det är viktigt att ha hög närvaro på Sverigedemokraternas möten. Lars-Erik Stadler svarade på mejlet och kritiserade en annan partimedlem för att inte varit aktiv. Stadler uppger till Helsingborgs Dagblad att han då fick tillbaka ett hotfullt mejl.
Enligt Stadler ville distriktet tona ner händelsen för att undvika en skandal.

– Det och att Patrik skulle styra allt väger nog lika tungt för avsägelsen, säger Stadler till Helsingborgs Dagblad.

Patrik Ohlsson avvisar kritiken. Han menar att Stadler troligtvis lämnar eftersom han inte blivit nominerad som vice ordförande vid nästa årsmöte. Ohlsson säger dock till tidningen att mycket snurrat runt honom och att han lämnar ordförandeposten vid nästa årsmöte.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA