Bråk leder till SD-avhopp i Änglaholm

Publicerad 2013-01-09

Lars-Erik Stadler, kommunpolitiker i Änglaholm lämnar Sverigedemokraterna efter interna strider. Stadler vill söka sig till Socialdemokraterna, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Lars-Erik Stadler var tidigare vice ordförande för Sverigedemokraterna i Änglaholm. Strax innan jul lämnade han Sverigedemokraterna. Till Helsingborgs Dagblad uppger han att han lämnar efter ett internt bråk.

– De vill tona ned ett hotfullt mejl riktat mot mig och det är alldeles för mycket styrning från ordförande Patrik Ohlsson, säger Lars-Erik Sadler till Helsingborgs Dagblad.

Stadler uppger att han kan tänka sig att fortsätta vara kommunpolitiker som Socialdemokrat. Stadler gick med i Sverigedemokraterna 2007. För två år sedan ska ett bråk brutit ut internt i partiet. Ordföranden Patrik Ohlsson ska ha skickat ut ett mejl där han skrev om att det är viktigt att ha hög närvaro på Sverigedemokraternas möten. Lars-Erik Stadler svarade på mejlet och kritiserade en annan partimedlem för att inte varit aktiv. Stadler uppger till Helsingborgs Dagblad att han då fick tillbaka ett hotfullt mejl.
Enligt Stadler ville distriktet tona ner händelsen för att undvika en skandal.

– Det och att Patrik skulle styra allt väger nog lika tungt för avsägelsen, säger Stadler till Helsingborgs Dagblad.

Patrik Ohlsson avvisar kritiken. Han menar att Stadler troligtvis lämnar eftersom han inte blivit nominerad som vice ordförande vid nästa årsmöte. Ohlsson säger dock till tidningen att mycket snurrat runt honom och att han lämnar ordförandeposten vid nästa årsmöte.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA