Bråk leder till SD-avhopp i Änglaholm

Publicerad 2013-01-09

Lars-Erik Stadler, kommunpolitiker i Änglaholm lämnar Sverigedemokraterna efter interna strider. Stadler vill söka sig till Socialdemokraterna, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Lars-Erik Stadler var tidigare vice ordförande för Sverigedemokraterna i Änglaholm. Strax innan jul lämnade han Sverigedemokraterna. Till Helsingborgs Dagblad uppger han att han lämnar efter ett internt bråk.

– De vill tona ned ett hotfullt mejl riktat mot mig och det är alldeles för mycket styrning från ordförande Patrik Ohlsson, säger Lars-Erik Sadler till Helsingborgs Dagblad.

Stadler uppger att han kan tänka sig att fortsätta vara kommunpolitiker som Socialdemokrat. Stadler gick med i Sverigedemokraterna 2007. För två år sedan ska ett bråk brutit ut internt i partiet. Ordföranden Patrik Ohlsson ska ha skickat ut ett mejl där han skrev om att det är viktigt att ha hög närvaro på Sverigedemokraternas möten. Lars-Erik Stadler svarade på mejlet och kritiserade en annan partimedlem för att inte varit aktiv. Stadler uppger till Helsingborgs Dagblad att han då fick tillbaka ett hotfullt mejl.
Enligt Stadler ville distriktet tona ner händelsen för att undvika en skandal.

– Det och att Patrik skulle styra allt väger nog lika tungt för avsägelsen, säger Stadler till Helsingborgs Dagblad.

Patrik Ohlsson avvisar kritiken. Han menar att Stadler troligtvis lämnar eftersom han inte blivit nominerad som vice ordförande vid nästa årsmöte. Ohlsson säger dock till tidningen att mycket snurrat runt honom och att han lämnar ordförandeposten vid nästa årsmöte.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.