Breiviksympatisör planerade attack

Publicerad 2013-08-27

Två britter, en 19-åring och en 20-åring har erkänt planer på att attackera moskéer. De har även skickat hotbrev. 20-åringen har dessutom erkänt brott mot Englands terrorlagstiftning.

I januari greps den 20-årige mannen efter att det sprejats rasistiska slagord på moskéer i Brixham och Torquay. I hans hem fann polisen ingredienser som kan användas i bombtillverkning och polisen tvingades evakuera området. I 20-åringens dator fanns al-Qaidas träningsmanual och Anders Behring Breiviks manifest. Dessutom har polisen beslagtagit tidningar med utklippta bokstäver som använts till fem hotbrev som skickats till olika moskéer.

20-åringen och 19-åring ska även ha genomgått en "rit" där de märkt varandra på armen med ett kors.

Polisen Costa Nassisris, som arbetat med fallet, uppger till Western Morning News att de båda männen kallat sig för "tempelriddare" och att de har visat ett extremt hat mot islam.

20-åringen åtalas nu bland annat under Englands terrorlagstiftning för att ha innehaft material som är ämnade till att begå terrordåd.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA