Breiviksympatisör planerade attack

Publicerad 2013-08-27

Två britter, en 19-åring och en 20-åring har erkänt planer på att attackera moskéer. De har även skickat hotbrev. 20-åringen har dessutom erkänt brott mot Englands terrorlagstiftning.

I januari greps den 20-årige mannen efter att det sprejats rasistiska slagord på moskéer i Brixham och Torquay. I hans hem fann polisen ingredienser som kan användas i bombtillverkning och polisen tvingades evakuera området. I 20-åringens dator fanns al-Qaidas träningsmanual och Anders Behring Breiviks manifest. Dessutom har polisen beslagtagit tidningar med utklippta bokstäver som använts till fem hotbrev som skickats till olika moskéer.

20-åringen och 19-åring ska även ha genomgått en "rit" där de märkt varandra på armen med ett kors.

Polisen Costa Nassisris, som arbetat med fallet, uppger till Western Morning News att de båda männen kallat sig för "tempelriddare" och att de har visat ett extremt hat mot islam.

20-åringen åtalas nu bland annat under Englands terrorlagstiftning för att ha innehaft material som är ämnade till att begå terrordåd.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA