Döms för hets mot judar

Publicerad 2013-09-19

En man i Karleby i Finland har dömts för hets mot folkgrupp efter att på sin blogg påstått att "judendomen är en satanistisk och kriminell religion."

Försvaret har invänt att mannen på sin blogg bara "citerat källor" i sin texter och därför inte kan dömas för sina antisemitiska påståenden om att bland annat "judarna är världens kriminellaste folk". Rätten menar dock att mannen, som erkänt att han skrivit texterna, haft som mål att kränka judar, rapporterar Yle.

Mannen döms till 30 dagsböter på totalt 1553 kronor.
Daniel Vergara

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro