Döms för hets mot judar

Publicerad 2013-09-19

En man i Karleby i Finland har dömts för hets mot folkgrupp efter att på sin blogg påstått att "judendomen är en satanistisk och kriminell religion."

Försvaret har invänt att mannen på sin blogg bara "citerat källor" i sin texter och därför inte kan dömas för sina antisemitiska påståenden om att bland annat "judarna är världens kriminellaste folk". Rätten menar dock att mannen, som erkänt att han skrivit texterna, haft som mål att kränka judar, rapporterar Yle.

Mannen döms till 30 dagsböter på totalt 1553 kronor.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA