EDL-anhängare slog motdemonstrant

Publicerad 2013-09-06

En 46-årig English Defence League-aktivist har erkänt att han misshandlat en man i samband med en manifestation i Hull. En motdemonstrant blev slagen flera gånger i ansiktet.

Den 17 mars samlades omkring 400 personer från den antimuslimska organisationen English Defence Leauge i Hull i England. På plats fanns en samling meningsmotståndare som höll en tyst motmanifestation och höll upp plakat. Den 46-åriga mannen försökte ta ett plakat och slog en motdemonstrant flera gånger i ansiktet. Angreppet stoppades av polisen, rapporterar The Hull Daily Mail.

46-åringen har erkänt att han slagit motdemonstranten, men förnekar att det ska ha handlat om upprepade slag.

Den 20 september faller domen. Ytterligare tre English Defence Leauge-anhängare hördes i Hull Magistrates' Court.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.