EDL-anhängare slog motdemonstrant

Publicerad 2013-09-06

En 46-årig English Defence League-aktivist har erkänt att han misshandlat en man i samband med en manifestation i Hull. En motdemonstrant blev slagen flera gånger i ansiktet.

Den 17 mars samlades omkring 400 personer från den antimuslimska organisationen English Defence Leauge i Hull i England. På plats fanns en samling meningsmotståndare som höll en tyst motmanifestation och höll upp plakat. Den 46-åriga mannen försökte ta ett plakat och slog en motdemonstrant flera gånger i ansiktet. Angreppet stoppades av polisen, rapporterar The Hull Daily Mail.

46-åringen har erkänt att han slagit motdemonstranten, men förnekar att det ska ha handlat om upprepade slag.

Den 20 september faller domen. Ytterligare tre English Defence Leauge-anhängare hördes i Hull Magistrates' Court.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA