utr edl tommy robinsson

Kevin Carroll till höger blir partiledare i för det antimuslimska partiet British Freedom Party. Bilden är tagen på en antimuslimsk demonstration i Århus, Danmark. Foto David Lagerlöf/Expo.

EDL-topp blir partiledare

Publicerad 2013-01-04

Kevin Carroll i English Defence Leagues ledning blir partiledare i det antimuslimska partiet British Freedom Party. Partiets tidigare partiledare Paul Weston uppger att han avgår på grund av tidsbrist då han ska skriva en bok.

Paul Weston har under en tid varit aktiv i counterjihad-miljön. 2011 valdes han till partiledare för det lilla partiet British Freedom Party, BFP, bara två veckor efter fick han över Stephen Lennon och Kevin Carroll i English Defence Leagues, EDL, ledning till partiet. De båda EDL ledarna tog plats i partiledningen. Stephen Lennon tvingades dock lämna BFP efter intern kritik från sin egen organisation EDL.

På torsdagen meddelade BFP att Kevin Carroll blir den nye partiledaren. Paul Weston avgår med motiveringen att han ska skriva en bok om Englands "allvarliga tillstånd".

British Freedom Party har haft flera problem den senaste tiden. I December avregistrerades BFP av den brittiska valmyndigheten då partiet inte svarat på frågor om det fortfarande var aktivt. BFP avfärdade dock att partiet skulle ha upphört att existera.

British Freedom Party har inte lyckats att få något genomslag i valen. I senaste lokalvalet ställde partiet upp med sex kandidater som fick mellan 0,6 och 4,6 procent av rösterna.

Även EDL upplever tillbakagång och motgångar. Stephen Lennon sitter häktad misstänkt för att bland annat ha misshandlat en imam. Rättegången mot honom väntas i januari.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.