utr edl tommy robinsson

Kevin Carroll till höger blir partiledare i för det antimuslimska partiet British Freedom Party. Bilden är tagen på en antimuslimsk demonstration i Århus, Danmark. Foto David Lagerlöf/Expo.

EDL-topp blir partiledare

Publicerad 2013-01-04

Kevin Carroll i English Defence Leagues ledning blir partiledare i det antimuslimska partiet British Freedom Party. Partiets tidigare partiledare Paul Weston uppger att han avgår på grund av tidsbrist då han ska skriva en bok.

Paul Weston har under en tid varit aktiv i counterjihad-miljön. 2011 valdes han till partiledare för det lilla partiet British Freedom Party, BFP, bara två veckor efter fick han över Stephen Lennon och Kevin Carroll i English Defence Leagues, EDL, ledning till partiet. De båda EDL ledarna tog plats i partiledningen. Stephen Lennon tvingades dock lämna BFP efter intern kritik från sin egen organisation EDL.

På torsdagen meddelade BFP att Kevin Carroll blir den nye partiledaren. Paul Weston avgår med motiveringen att han ska skriva en bok om Englands "allvarliga tillstånd".

British Freedom Party har haft flera problem den senaste tiden. I December avregistrerades BFP av den brittiska valmyndigheten då partiet inte svarat på frågor om det fortfarande var aktivt. BFP avfärdade dock att partiet skulle ha upphört att existera.

British Freedom Party har inte lyckats att få något genomslag i valen. I senaste lokalvalet ställde partiet upp med sex kandidater som fick mellan 0,6 och 4,6 procent av rösterna.

Även EDL upplever tillbakagång och motgångar. Stephen Lennon sitter häktad misstänkt för att bland annat ha misshandlat en imam. Rättegången mot honom väntas i januari.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA