utr edl tommy robinsson

Kevin Carroll till höger blir partiledare i för det antimuslimska partiet British Freedom Party. Bilden är tagen på en antimuslimsk demonstration i Århus, Danmark. Foto David Lagerlöf/Expo.

EDL-topp blir partiledare

Publicerad 2013-01-04

Kevin Carroll i English Defence Leagues ledning blir partiledare i det antimuslimska partiet British Freedom Party. Partiets tidigare partiledare Paul Weston uppger att han avgår på grund av tidsbrist då han ska skriva en bok.

Paul Weston har under en tid varit aktiv i counterjihad-miljön. 2011 valdes han till partiledare för det lilla partiet British Freedom Party, BFP, bara två veckor efter fick han över Stephen Lennon och Kevin Carroll i English Defence Leagues, EDL, ledning till partiet. De båda EDL ledarna tog plats i partiledningen. Stephen Lennon tvingades dock lämna BFP efter intern kritik från sin egen organisation EDL.

På torsdagen meddelade BFP att Kevin Carroll blir den nye partiledaren. Paul Weston avgår med motiveringen att han ska skriva en bok om Englands "allvarliga tillstånd".

British Freedom Party har haft flera problem den senaste tiden. I December avregistrerades BFP av den brittiska valmyndigheten då partiet inte svarat på frågor om det fortfarande var aktivt. BFP avfärdade dock att partiet skulle ha upphört att existera.

British Freedom Party har inte lyckats att få något genomslag i valen. I senaste lokalvalet ställde partiet upp med sex kandidater som fick mellan 0,6 och 4,6 procent av rösterna.

Även EDL upplever tillbakagång och motgångar. Stephen Lennon sitter häktad misstänkt för att bland annat ha misshandlat en imam. Rättegången mot honom väntas i januari.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA