tommy robinson

Stephen Lennon kallar sig för Tommy Robinson i EDL-sammanhang döms till fängelse för att olagligt tagit sig in i USA i september. Foto Expo

EDL:s ledare dömd till fängelse

Publicerad 2013-01-08

Den antimuslimska organisationen English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har dömts till tio månaders fängelse för att ha rest med falska dokument till USA. Lennon har erkänt brott.

Stephen Lennon använde sig av en väns pass med namnet Andrew McMaster för att resa in i USA i september. I USA deltog Lennon på ett antimuslimskt möte anordnat av Stop Islamization of Nations. Lennon lyckades ta sig från England med det falska passet, men stoppades av tulltjänstemän på flygplatsen i New York när hans fingeravtryck inte stämde överens med McMasters. Lennon avvek dock från flygplatsen innan han förhörts. Dagen efter återvände Lennon till England, men då med sitt eget pass som har namnet Paul Harris. Stephen Lennon har använt sig av flera alias.

– Jag kommer döma dig under namnet Stephen Lennon, även om jag misstänker att det inte är ditt riktiga namn, eftersom det inte är namnet som står på ditt pass, sa domaren Alistair McCreath på måndagen.

Stephen Lennon har erkänt att han använt sig av falska dokument. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och störande av den allmänna ordningen. På grund av sitt kriminella förflutna har Lennon tidigare nekats inresa till USA.

Stephen Lennon har suttit häktad sedan i oktober och enligt EDL News misstänks han även för ett överfall på en imam.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro