tommy robinson

Stephen Lennon kallar sig för Tommy Robinson i EDL-sammanhang döms till fängelse för att olagligt tagit sig in i USA i september. Foto Expo

EDL:s ledare dömd till fängelse

Publicerad 2013-01-08

Den antimuslimska organisationen English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har dömts till tio månaders fängelse för att ha rest med falska dokument till USA. Lennon har erkänt brott.

Stephen Lennon använde sig av en väns pass med namnet Andrew McMaster för att resa in i USA i september. I USA deltog Lennon på ett antimuslimskt möte anordnat av Stop Islamization of Nations. Lennon lyckades ta sig från England med det falska passet, men stoppades av tulltjänstemän på flygplatsen i New York när hans fingeravtryck inte stämde överens med McMasters. Lennon avvek dock från flygplatsen innan han förhörts. Dagen efter återvände Lennon till England, men då med sitt eget pass som har namnet Paul Harris. Stephen Lennon har använt sig av flera alias.

– Jag kommer döma dig under namnet Stephen Lennon, även om jag misstänker att det inte är ditt riktiga namn, eftersom det inte är namnet som står på ditt pass, sa domaren Alistair McCreath på måndagen.

Stephen Lennon har erkänt att han använt sig av falska dokument. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och störande av den allmänna ordningen. På grund av sitt kriminella förflutna har Lennon tidigare nekats inresa till USA.

Stephen Lennon har suttit häktad sedan i oktober och enligt EDL News misstänks han även för ett överfall på en imam.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA