tommy robinson

Stephen Lennon kallar sig för Tommy Robinson i EDL-sammanhang döms till fängelse för att olagligt tagit sig in i USA i september. Foto Expo

EDL:s ledare dömd till fängelse

Publicerad 2013-01-08

Den antimuslimska organisationen English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har dömts till tio månaders fängelse för att ha rest med falska dokument till USA. Lennon har erkänt brott.

Stephen Lennon använde sig av en väns pass med namnet Andrew McMaster för att resa in i USA i september. I USA deltog Lennon på ett antimuslimskt möte anordnat av Stop Islamization of Nations. Lennon lyckades ta sig från England med det falska passet, men stoppades av tulltjänstemän på flygplatsen i New York när hans fingeravtryck inte stämde överens med McMasters. Lennon avvek dock från flygplatsen innan han förhörts. Dagen efter återvände Lennon till England, men då med sitt eget pass som har namnet Paul Harris. Stephen Lennon har använt sig av flera alias.

– Jag kommer döma dig under namnet Stephen Lennon, även om jag misstänker att det inte är ditt riktiga namn, eftersom det inte är namnet som står på ditt pass, sa domaren Alistair McCreath på måndagen.

Stephen Lennon har erkänt att han använt sig av falska dokument. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och störande av den allmänna ordningen. På grund av sitt kriminella förflutna har Lennon tidigare nekats inresa till USA.

Stephen Lennon har suttit häktad sedan i oktober och enligt EDL News misstänks han även för ett överfall på en imam.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA