Egyptisk topptjänsteman förnekar Förintelsen

Publicerad 2013-01-31
Egyptisk topp-tjänsteman förnekar Förintelsen
JTA: Fathi Shihab Eddim, eygptisk tjänsteman som står nära Egyptens president Mohamed Morsi rapporteras ha förnekat Förintelsen. Han ska ha kallat den för en myt.

"Myten om Förintelsen är en industri som Amerika skapat" rapporteras Eddim ha sagt. Shihab Eddim är ansvarig för att tillsätta redaktörer till egyptisk stats tv.

Shihab Eddim ska även förnekat att 6 miljoner judar dödades i Förintelsen. Han har påstått att de emigrerade till USA.

Även Egyptens president Mohamed Morsi har tidigare hamnat i blåstväder för antisemitism. 2010 anklagas han för att ha sagt att sionister är "avkommer från apor och judar".

Två gripna för medhjälp till morden i Toulouse
TT-Reuters: Två personer har gripits i Frankrike misstänkte för att vara medbrottslingar till Mohamed Merah som begått tio mord. Merah dödade tre franska fallskärmsjägare, en rabbin och tre judiska barn förra året.

Tidigare har Merahs bror Abdelkader gripits.

Moderat går över till SD
Helsingborgs Dagblad. Lars Ekvall, moderat kommunpolitiker i Landskrona har begärt utträde ur sitt parti och istället anslutit sig till Sverigedemokraterna. Lars Ekvall är ledamot i kommunrevisionen och sitter i styrelserna för bland annat Samordningsförbundet Landskrona - Svalöv, Folkets hus i Härslöv och Folkets hus i Glumslöv. Han är också nämndeman vid domstolen.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA