Egyptisk topptjänsteman förnekar Förintelsen

Publicerad 2013-01-31
Egyptisk topp-tjänsteman förnekar Förintelsen
JTA: Fathi Shihab Eddim, eygptisk tjänsteman som står nära Egyptens president Mohamed Morsi rapporteras ha förnekat Förintelsen. Han ska ha kallat den för en myt.

"Myten om Förintelsen är en industri som Amerika skapat" rapporteras Eddim ha sagt. Shihab Eddim är ansvarig för att tillsätta redaktörer till egyptisk stats tv.

Shihab Eddim ska även förnekat att 6 miljoner judar dödades i Förintelsen. Han har påstått att de emigrerade till USA.

Även Egyptens president Mohamed Morsi har tidigare hamnat i blåstväder för antisemitism. 2010 anklagas han för att ha sagt att sionister är "avkommer från apor och judar".

Två gripna för medhjälp till morden i Toulouse
TT-Reuters: Två personer har gripits i Frankrike misstänkte för att vara medbrottslingar till Mohamed Merah som begått tio mord. Merah dödade tre franska fallskärmsjägare, en rabbin och tre judiska barn förra året.

Tidigare har Merahs bror Abdelkader gripits.

Moderat går över till SD
Helsingborgs Dagblad. Lars Ekvall, moderat kommunpolitiker i Landskrona har begärt utträde ur sitt parti och istället anslutit sig till Sverigedemokraterna. Lars Ekvall är ledamot i kommunrevisionen och sitter i styrelserna för bland annat Samordningsförbundet Landskrona - Svalöv, Folkets hus i Härslöv och Folkets hus i Glumslöv. Han är också nämndeman vid domstolen.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA