ekeroth

Mejl som Aftonbladet publicerat avslöjar att Kent Ekeroth är drivande i hatsajten Avpixlat. (Foto Expo)

Ekeroth har ljugit om sin roll i Avpixlat

Publicerad 2013-06-27

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth har till skatteverket och till medier hävdat att han inte har något inflytande över hatsajten Avpixlat. Nu visar flera mejl som Aftonbladet publicerat att Ekeroth är drivande i det redaktionella arbetet.

"Vi måste verkligen se till att kunna nå varandra, samt att starta tidigare på eftermiddagen. Seriöst...", skriver Ekeroth i ett mejl till en redaktionsmedlem på Avpixlat.

I ett annat mejl ger han förhållningsorder om vad sajten ska lägga upp:

"Kom igen nu - gör sidan intressant och levande. Just nu ser det dött ut.", skriver han. Ekeroth klagar även på hur sajten sköts. "Vad är det med moderatorn? Varför tas sådana inlägg bort om de inte är hotfulla", frågar han. Och "Inte första gången vi har den här diskussionen". "Lägg upp den här you¬tubevideon i stället för från riksdagen".

Mejlen som Aftonbladet tagit del av sträcker sig från januari i år fram till nu. Nyligen krävde skatteverket att Ekeroth ska skattas för donationer till Avpixlat som förts in på hans bankkonto 2011. Ekeroth ska beskattas för 160 000 kronor. Skatteverket utreder även de donationer som gått till Ekeroths konto 2012. Till Skatteverket har Ekeroth hävdat att han inte haft någonting att göra med Avpixlats verksamhet.

Även utåt har Ekeroth påstått att han inte har något inflytande över Avpixlat. Han har sagt att han tillhandhållit Avpixlat ett bankkonto för att de bakom Avpixlat ska kunna förbli anonyma. Efter Aftonbladets avslöjande låter det dock annorlunda.

– Jag är inte en del av redaktionen men har mycket goda kontakter med Avpixlat, skriver han till Aftonbladet.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA