Ekeroth tar nya uppdrag

Publicerad 2013-02-08
Ekeroth tar nya uppdrag
Svenska Dagbladet. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth meddelade efter att det framkommit att han varit delaktig i ett gatubråk att han inte skulle delta i utskottsarbetet i riksdagen. Nu har dock Kent Ekeroth gått in som ersättare i EU-utskottet och näringsutskottet. Tidigare har Ekeroth fått kritik för att han i sin "time out" tagit ut ett fullt riksdagsarvode.

Vapenaffär stoppar försäljning av en måltavla föreställande en muslim
The Detroit News: En vapenaffär i Michigan, USA, har stoppat försäljningen av en måltavla som föreställer en man med långt skägg i traditionell muslimsk klädsel beväpnad med en AK47. Ägaren till affären slutar sälja måltavlan efter ett möte med en människorättsorganisation.

Tidigare nazistledare åtalas för hot mot sin ex-fru
Pilot Online: Den tidigare nazistledaren William A. White åtalas i USA misstänkt för att ha hotat sin före detta fru. White ska ha skickat mejl där han hotade att skada henne om hon inte betalade honom pengar. White sitter häktad i Chicago för ett annat brott. Han har hotat en domare. Dessutom avtjänar White ett straff för att ha brutit mot en villkorlig dom. Som ledare i en nazistorganisation i Roanoke hade han framställt flera rasistiska hot.
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.