Förundersökningar inleds mot lägervakter

Publicerad 2013-04-08

En förundersökning kommer att inledas mot 50 före detta vakter i tyska koncentrationsläger. En tidigare dom mot lägervakten John Demjanjuk har öppnat upp för att utreda alla som arbetat i koncentrationsläger.

Det är den tyska myndigheten som utreder förbrytelser under andra världskriget, som meddelat att vakterna, som alla är i 90-års åldern ska utredas, rapporterar WAZ. 2011 dömdes John Demjanjuk för medhjälp till mord på närmare 29 000 judar i Sobibor i Polen. Kurt Schrimm som leder utredningarna säger att det fallet öppnat upp för att fälla fler krigsförbrytare.

– Ett jobb i koncentrationsläger är ett tillräckligt bevis för att döma någon för medhjälp till mord, säger Schrimm till JTA.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA