Fotbollskampanj mot homofobi

Publicerad 2013-09-17

För att uppmärksamma homofobin inom fotbollen har organisationen Stonewall skickat ut regnbågsfärgade skosnören till klubbar i England och Skottland.

Stonewall arbetar för hbt-rättigheter och har inlett en kampanj riktad till fotbollsspelare.

– Det är hög tid för fotbollsklubbar och spelare att ta ställning och tydligt markera mot homofobin i vår nationalsport, säger Laura Doughty på Stonewall till BBC, rapporterar Aftonbladet.

Det finns i dagsläget ingen öppet homosexuell spelare i den skotska och engelska ligan. En spelare som uppgett att han stödjer kampanjen är Joey Barton i Queens Park Rangers.

Kampanjen ska pågå under helgens matcher.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA