Fotbollskampanj mot homofobi

Publicerad 2013-09-17

För att uppmärksamma homofobin inom fotbollen har organisationen Stonewall skickat ut regnbågsfärgade skosnören till klubbar i England och Skottland.

Stonewall arbetar för hbt-rättigheter och har inlett en kampanj riktad till fotbollsspelare.

– Det är hög tid för fotbollsklubbar och spelare att ta ställning och tydligt markera mot homofobin i vår nationalsport, säger Laura Doughty på Stonewall till BBC, rapporterar Aftonbladet.

Det finns i dagsläget ingen öppet homosexuell spelare i den skotska och engelska ligan. En spelare som uppgett att han stödjer kampanjen är Joey Barton i Queens Park Rangers.

Kampanjen ska pågå under helgens matcher.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.