Franskt del-ja till homoäktenskap

Publicerad 2013-02-13
Frankrike röstar för homolag
Dagens Nyheter. Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen för att anta en lag som ger homosexuella par rätt att ingå i samkönade äktenskap och adoptera. 329 representanter röstade för lagen och 229 emot. Lagförslaget har lett till stora demonstrationer i Frankrike både för och emot den.

Lagförslaget ska nu upp i den franska senaten. De börjar debattera frågan den 2 april.

Erik Almqvist förnekar miljonavtal
SvT. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist förnekar att han erbjudits ett konsultavtal värt fyra miljoner kronor för att lämna riksdagen.

– Det har aldrig diskuterats några personliga fallskärmar eller avgångsvederlag för mig. Det enda som vi har pratat om är ett projekt som partiet varit intresserat av en längre tid och som jag kommer att vara inblandad i. Det är ett projekt som är större än bara jag, säger Almqvist till TT.

Enligt uppgifter till Expressen finns det intern kritik mot Sverigedemokraternas avtal med Erik Almqvist och att det bidragit till att Almqvist inte lämnat riksdagen. Källor till Expressen uppger att konsultavtalet är värt fyra miljoner kronor.
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.