Franskt del-ja till homoäktenskap

Publicerad 2013-02-13
Frankrike röstar för homolag
Dagens Nyheter. Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen för att anta en lag som ger homosexuella par rätt att ingå i samkönade äktenskap och adoptera. 329 representanter röstade för lagen och 229 emot. Lagförslaget har lett till stora demonstrationer i Frankrike både för och emot den.

Lagförslaget ska nu upp i den franska senaten. De börjar debattera frågan den 2 april.

Erik Almqvist förnekar miljonavtal
SvT. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist förnekar att han erbjudits ett konsultavtal värt fyra miljoner kronor för att lämna riksdagen.

– Det har aldrig diskuterats några personliga fallskärmar eller avgångsvederlag för mig. Det enda som vi har pratat om är ett projekt som partiet varit intresserat av en längre tid och som jag kommer att vara inblandad i. Det är ett projekt som är större än bara jag, säger Almqvist till TT.

Enligt uppgifter till Expressen finns det intern kritik mot Sverigedemokraternas avtal med Erik Almqvist och att det bidragit till att Almqvist inte lämnat riksdagen. Källor till Expressen uppger att konsultavtalet är värt fyra miljoner kronor.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA