Franskt del-ja till homoäktenskap

Publicerad 2013-02-13
Frankrike röstar för homolag
Dagens Nyheter. Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen för att anta en lag som ger homosexuella par rätt att ingå i samkönade äktenskap och adoptera. 329 representanter röstade för lagen och 229 emot. Lagförslaget har lett till stora demonstrationer i Frankrike både för och emot den.

Lagförslaget ska nu upp i den franska senaten. De börjar debattera frågan den 2 april.

Erik Almqvist förnekar miljonavtal
SvT. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist förnekar att han erbjudits ett konsultavtal värt fyra miljoner kronor för att lämna riksdagen.

– Det har aldrig diskuterats några personliga fallskärmar eller avgångsvederlag för mig. Det enda som vi har pratat om är ett projekt som partiet varit intresserat av en längre tid och som jag kommer att vara inblandad i. Det är ett projekt som är större än bara jag, säger Almqvist till TT.

Enligt uppgifter till Expressen finns det intern kritik mot Sverigedemokraternas avtal med Erik Almqvist och att det bidragit till att Almqvist inte lämnat riksdagen. Källor till Expressen uppger att konsultavtalet är värt fyra miljoner kronor.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA