Gjorde Hitlerhälsning och misshandlade kvinnor

Publicerad 2013-02-13

En 28-årig man i Stockholm gjorde Hitlerhälsning och ropade "Sieg Heil" och gav sig på kvinnor. En av kvinnorna sparkades i ryggen. Han misshandlade dessutom en man som satt på en bänk. Nu döms han till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Det var den 16 maj förra året som mannen gav sig på en grupp kvinnor på en buss. På bussen knuffade 28 åringen en av kvinnorna. Efter att kvinnorna gått av bussen fortsatte 28-åringen att terrorisera dem. Han sparkade en av kvinnorna på benet och slog henne i ansiktet. En annan kvinna sparkade han i ryggen. Senare gav han sig på en man som satt på en bänk och gav honom knytnävsslag. 28-åringen förnekar brott.

28-åringen ropade även "Sieg Heil" och gjorde Hitlerhälsningar. Något han förnekar, och menar att han är hammarbysupporter och att deras hälsningar är "ganska lika" Hitlerhälsningar, även ramsorna kan låta som "Sieg Heil", hävdar han.

För att ha sparkat en kvinna på benen och för att ha slagit henne i ansiktet döms 28-åringen för ringa misshandel. För att ha sparkat en kvinna i ryggen och för att ha slagit mannen döms han för misshandel. 28-åringen döms även för hets mot folkgrupp.

28-åringen är sedan tidigare satt under skyddstillsyn efter att han 2012 dömdes för våld och försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Stockholms tingsrätt förlänger nu skyddstillsynen som förenas med samhällstjänst i 60 timmar. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 10 600 kronor.
Daniel Vergara
 flyktingkampen puff

Partierna i skuggan av SD

Partierna i marginalen. Sverigedemokraterna har gott om konkurrenter när det handlar om att locka väljarna som är emot flyktingmottagande. Runt om i landet finns ett antal småpartier som profilerar sig mot flyktingmottagande och islam.

Tre nazister misstänkta för mordförsök

Knivhöggs i magen. Tre personer från nazistiska Svenska motståndsrörelsen misstänks för knivattacken mot Fidel Ogu i december förra året.

Tidigare högerextremister i nytt missnöjesparti

Partier i marginalen. Framstegspartiet som bildades av missnöjda sverigedemokrater har personer med nazistisk och högerextrem bakgrund i sin styrelse. Expo Idag har granskat partiet.

Bloggat