Gravplats i Jerusalem skändades i hämndattack

Publicerad 2013-02-15
Gravplats i Jerusalem vandaliserades i hämndattack
JTA. Davidsstjärnor och budskap som "död åt araberna" och "Muhammed är död" hade sprejats på gravstenar på en historisk muslimsk gravplats i Jerusalem. Vandaliseringen skedde bara en dag efter att flera bosättarhem hade rivits på västbanken. 2011 vandaliserades 15 gravstenar på samma gravplats. Vandaliseringen är en så kallad "Price Tag", begreppet syftar på högerextrema bosättares attacker mot palestinier med motivet att hämnas att Israel river bosättningar eller palestinskt våld mot israeler.

Stöd till polsk tidskrift om Förintelsen stoppas.
JTA. Kulturministeriet i Polen har stoppat stödet till landets enda tidskrift som skriver om frågor som rör Förintelsen. Jakub Petelewicz uppger att stödet är en viktig del av budgeten. Myndigheten motiverar sitt beslut med att de slutat ge stöd till bland annat vetenskapliga och historiska tidskrifter. Beslutet har överklagats och kulturministern Bogdan Zdrojewsk har uppgett att han ska se över fallet.

Israelisk fotbollsspelare portas från Dubai
JTA. Fotbollsspelaren Itay Schechter som spelar för den engelska klubben Swansea kan inte delta på lagets träningsläger i Dubai på grund av att han inte får resa in i landet. Förenade Arabemiraten har ingen diplomatisk relation med Israel och israeliska medborgare kan gripas och utvisas ur landet om de inte har ett speciellt VISA.

Hamas och Dubai har anklagat Israel för att på ett hotell i Dubai 2010 har mördat Hamas-företrädaren Mahmoud al-Mabhouh.

2009 fick en tennisturnering i Dubai rekordböter efter att den israeliska tennisspelaren Shahar Pe'er vägrats VISA. 2010 fick tennisspelaren ett VISA och fick delta på turneringen.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA