Gripen för mordhot mot Obama

Publicerad 2013-03-27

En man från Alabama har gripits för mordhot mot Barack Obama. Han har erkänt sig skyldig och riskerar upp till fem års fängelse.

Den 25 årige mannen har skrivit en serie hot mot Barack Obama på Twitter. Bland annat skrev han.

"Låt oss testa yttrandefriheten. Kom igen nu dödar vi Obama".

I ett inlägg hänvisade även 25-åringen till en våldsam milisgrupp som konspirerat om att ta över regeringen och att mörda presidenten. Gruppens medlemmar misstänks för att ha dödat två tonåringar. Southern Poverty Law Center rapporterar dock att det inte finns några bevis som kopplar 25-åringen till milisgruppen.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.