Gripen för mordhot mot Obama

Publicerad 2013-03-27

En man från Alabama har gripits för mordhot mot Barack Obama. Han har erkänt sig skyldig och riskerar upp till fem års fängelse.

Den 25 årige mannen har skrivit en serie hot mot Barack Obama på Twitter. Bland annat skrev han.

"Låt oss testa yttrandefriheten. Kom igen nu dödar vi Obama".

I ett inlägg hänvisade även 25-åringen till en våldsam milisgrupp som konspirerat om att ta över regeringen och att mörda presidenten. Gruppens medlemmar misstänks för att ha dödat två tonåringar. Southern Poverty Law Center rapporterar dock att det inte finns några bevis som kopplar 25-åringen till milisgruppen.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA