Gyllene Gryning i kontakter med tyska nazister

Publicerad 2013-02-05
Gyllene Gryning i kontakter med NPD
Der Spiegel. Grekiska nazister i Gyllene Gryning har träffat nazister i Bayern.
"Gyllene Gryning har ett internationellt nätverk och har också kontakter med bayerska nazister. Högerextremister utvecklar sitt samarbete på olika europeiska sammankomster", säger en säkerhetstjänsteman i delstaten Bayern till Der speigel.

I december meddelade Gyllene Gryning att de öppnat en partiavdelning i Nürnberg. Den grekiska föreningen i Tyskland tar avstånd från partiet och uppmanar alla greker att motsätta sig alla försök från partiet att uppmuntra till "våld, intolerans och socialkannibalism".

Hatbrott polisanmäldes inte
Sveriges Radio: I april berättade en präst i Nyköping om att han hotats av en person på högerextrema nätforum. Personen ringde även upp prästen och hetsade mot invandrare och "kulturmarxister". Polisen uppgav då att de såg allvarligt på det inträffade och att de skulle upprätta en anmälan. Något som inte har gjorts.
"Med facit i hand tycker jag att vi borde upprättat en polisanmälan. Olaga hot lyder under allmänt åtal och då hör det till våra rutiner att vi ska upprätta en polisanmälan, oavsett vad den som utsatts för brottet själv tycker", säger Mats Larsson, chef för sörmlandspolisens kriminalunderättelsetjänst.


Franska imamer hedrade Förintelsens offer
JTA:Ett tjugotal imamer hedrade på måndagen Förintelsens offer på en minnesplats nära Paris. Frankrikes inrikesminister Manuel Valls som också deltog på ceremonin sa i sitt tal att imamernas närvaro var viktig för dialogen mellan det muslimska och judiska samfundet.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA