Gyllene Gryning i kontakter med tyska nazister

Publicerad 2013-02-05
Gyllene Gryning i kontakter med NPD
Der Spiegel. Grekiska nazister i Gyllene Gryning har träffat nazister i Bayern.
"Gyllene Gryning har ett internationellt nätverk och har också kontakter med bayerska nazister. Högerextremister utvecklar sitt samarbete på olika europeiska sammankomster", säger en säkerhetstjänsteman i delstaten Bayern till Der speigel.

I december meddelade Gyllene Gryning att de öppnat en partiavdelning i Nürnberg. Den grekiska föreningen i Tyskland tar avstånd från partiet och uppmanar alla greker att motsätta sig alla försök från partiet att uppmuntra till "våld, intolerans och socialkannibalism".

Hatbrott polisanmäldes inte
Sveriges Radio: I april berättade en präst i Nyköping om att han hotats av en person på högerextrema nätforum. Personen ringde även upp prästen och hetsade mot invandrare och "kulturmarxister". Polisen uppgav då att de såg allvarligt på det inträffade och att de skulle upprätta en anmälan. Något som inte har gjorts.
"Med facit i hand tycker jag att vi borde upprättat en polisanmälan. Olaga hot lyder under allmänt åtal och då hör det till våra rutiner att vi ska upprätta en polisanmälan, oavsett vad den som utsatts för brottet själv tycker", säger Mats Larsson, chef för sörmlandspolisens kriminalunderättelsetjänst.


Franska imamer hedrade Förintelsens offer
JTA:Ett tjugotal imamer hedrade på måndagen Förintelsens offer på en minnesplats nära Paris. Frankrikes inrikesminister Manuel Valls som också deltog på ceremonin sa i sitt tal att imamernas närvaro var viktig för dialogen mellan det muslimska och judiska samfundet.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.