Gyllene Gryning-politiker sköt vådaskott på flygplats

Publicerad 2013-08-29

Parlamentsledamoten Antonis Gregos för det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning har förlorat sin vapenlicens efter att ha avlossat ett vådaskott på Atens internationella flygplats. Samtidigt utreds ytterligare en av partiets politiker efter att han ska försökt dra pistol mot Atens borgmästare.

Antonis Gregos fick sin vapenlicens indragen när han sköt ett vådaskott vid en disk på Atens internationella flygplats tidigare i år. Polisen uppger att han hanterat vapnet på ett osäkert sätt, rapporterar the Greek reporter. Samtidigt utreds Giorgos Germenis som försökte dra pistol mot Atens borgmästare Yiorgos Kaminis.

Grekiska parlamentsledamöter i andra partier har uttryckt oro över att nazisterna i Gyllene Gryning är beväpnade.

– Jag fruktar att någon kommer att öppna eld i parlamentet. har Fotini Pipili i Ny demokrati tidigare sagt,

Enligt regelverket ska parlamentsledamöter lämna över sina vapen innan de får gå in i parlamentet. Flera politiker vittnar dock om att Gyllene Gryning inte respekterar det.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA