Gyllene Gryning-politiker sköt vådaskott på flygplats

Publicerad 2013-08-29

Parlamentsledamoten Antonis Gregos för det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning har förlorat sin vapenlicens efter att ha avlossat ett vådaskott på Atens internationella flygplats. Samtidigt utreds ytterligare en av partiets politiker efter att han ska försökt dra pistol mot Atens borgmästare.

Antonis Gregos fick sin vapenlicens indragen när han sköt ett vådaskott vid en disk på Atens internationella flygplats tidigare i år. Polisen uppger att han hanterat vapnet på ett osäkert sätt, rapporterar the Greek reporter. Samtidigt utreds Giorgos Germenis som försökte dra pistol mot Atens borgmästare Yiorgos Kaminis.

Grekiska parlamentsledamöter i andra partier har uttryckt oro över att nazisterna i Gyllene Gryning är beväpnade.

– Jag fruktar att någon kommer att öppna eld i parlamentet. har Fotini Pipili i Ny demokrati tidigare sagt,

Enligt regelverket ska parlamentsledamöter lämna över sina vapen innan de får gå in i parlamentet. Flera politiker vittnar dock om att Gyllene Gryning inte respekterar det.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.