Gyllene Gryning-politiker sköt vådaskott på flygplats

Publicerad 2013-08-29

Parlamentsledamoten Antonis Gregos för det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning har förlorat sin vapenlicens efter att ha avlossat ett vådaskott på Atens internationella flygplats. Samtidigt utreds ytterligare en av partiets politiker efter att han ska försökt dra pistol mot Atens borgmästare.

Antonis Gregos fick sin vapenlicens indragen när han sköt ett vådaskott vid en disk på Atens internationella flygplats tidigare i år. Polisen uppger att han hanterat vapnet på ett osäkert sätt, rapporterar the Greek reporter. Samtidigt utreds Giorgos Germenis som försökte dra pistol mot Atens borgmästare Yiorgos Kaminis.

Grekiska parlamentsledamöter i andra partier har uttryckt oro över att nazisterna i Gyllene Gryning är beväpnade.

– Jag fruktar att någon kommer att öppna eld i parlamentet. har Fotini Pipili i Ny demokrati tidigare sagt,

Enligt regelverket ska parlamentsledamöter lämna över sina vapen innan de får gå in i parlamentet. Flera politiker vittnar dock om att Gyllene Gryning inte respekterar det.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA