Hitlerannons plockades bort från galleria

Publicerad 2013-01-17
Hitlerannons plockades bort från galleria
JTA: I Istanbul i Turkiet har en reklamskylt plockats bort efter att judiska organisationer klagat. Reklamen var för ett vax-museum och på skylten porträtterades Adolf Hitler med texten "om du skulle kunna möta vem som helst, vem hade du valt?".

Spelare hyllade tränare som dödades i Förintelsen
JTA. I kvartsfinalen i den italienska cupen mellan Inter Milan och Bologna hyllade lagen den ungerska coachen Arpad Weisz. Han har tränat bägge lagen men deporterades och dödes i Auschwitz 1944.

Förintelseförnekare kapade tidigare premiärministers facebook-konto.

JTA. Tjeckiens tidigare premiärminister Vladimir Spidlas facebook- och twitterkonto kapades på tisdagsmorgonen. Från kontona spreds antisemitism och förintelseförnekar propaganda. Spidla rensade bort meddelandena när han upptäckte dem efter en timme. Spidla säger att han kommer att göra allt i sin makt för att de som kapat hans konto ska ställas inför rätta.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA