Hitlerannons plockades bort från galleria

Publicerad 2013-01-17
Hitlerannons plockades bort från galleria
JTA: I Istanbul i Turkiet har en reklamskylt plockats bort efter att judiska organisationer klagat. Reklamen var för ett vax-museum och på skylten porträtterades Adolf Hitler med texten "om du skulle kunna möta vem som helst, vem hade du valt?".

Spelare hyllade tränare som dödades i Förintelsen
JTA. I kvartsfinalen i den italienska cupen mellan Inter Milan och Bologna hyllade lagen den ungerska coachen Arpad Weisz. Han har tränat bägge lagen men deporterades och dödes i Auschwitz 1944.

Förintelseförnekare kapade tidigare premiärministers facebook-konto.

JTA. Tjeckiens tidigare premiärminister Vladimir Spidlas facebook- och twitterkonto kapades på tisdagsmorgonen. Från kontona spreds antisemitism och förintelseförnekar propaganda. Spidla rensade bort meddelandena när han upptäckte dem efter en timme. Spidla säger att han kommer att göra allt i sin makt för att de som kapat hans konto ska ställas inför rätta.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA