Hitlerannons plockades bort från galleria

Publicerad 2013-01-17
Hitlerannons plockades bort från galleria
JTA: I Istanbul i Turkiet har en reklamskylt plockats bort efter att judiska organisationer klagat. Reklamen var för ett vax-museum och på skylten porträtterades Adolf Hitler med texten "om du skulle kunna möta vem som helst, vem hade du valt?".

Spelare hyllade tränare som dödades i Förintelsen
JTA. I kvartsfinalen i den italienska cupen mellan Inter Milan och Bologna hyllade lagen den ungerska coachen Arpad Weisz. Han har tränat bägge lagen men deporterades och dödes i Auschwitz 1944.

Förintelseförnekare kapade tidigare premiärministers facebook-konto.

JTA. Tjeckiens tidigare premiärminister Vladimir Spidlas facebook- och twitterkonto kapades på tisdagsmorgonen. Från kontona spreds antisemitism och förintelseförnekar propaganda. Spidla rensade bort meddelandena när han upptäckte dem efter en timme. Spidla säger att han kommer att göra allt i sin makt för att de som kapat hans konto ska ställas inför rätta.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro