Hotfull man gjorde Hitlerhälsning

Publicerad 2013-06-05

En 26-årig man misstänks för att ha skrikit "Sieg Heil" och att han skulle slå ihjäl "svartskallar". Mannen uppger i förhör att han inte minns händelsen.

I juni förra året tillkallades polis till en adress i Huddinge i Stockholm efter att flera personer anmält att en man skrikit rasistiska okvädningsord och gjort Hitlerhälsningar. Ett vittne uppger till polisen att 26-åringen stått på en balkong och skrikit rasistiskt och "Sieg Heil". Då ska någon slängt upp något mot balkongen. Flera personer vittnar om att 26-åringen därefter lämnade lägenheten och ställde sig på en bil där han skrek "kom ut era jävla svartskallar så ska jag slå ihjäl er." Han ska även ha slagit sönder rutan till en portdörr med en rörtång.

Polisen hittade den misstänkta 26-åringen, som då blödde från handen och var berusad, skrikande i trappuppgången. Flera vittnen var rädda för mannen som var aggressiv. Till polisen upprepade 26-åringen "svartskallar" flera gånger. Han uppgav även att han var arg för att någon förstört en ruta till den lägenhet han befann sig i.

I förhör säger mannen att han inte minns någonting av händelsen.

26-åringen åtalas för hets mot folkgrupp och skadegörelse i Södertörns tingsrätt.
Daniel Vergara

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro