Hotfull man gjorde Hitlerhälsning

Publicerad 2013-06-05

En 26-årig man misstänks för att ha skrikit "Sieg Heil" och att han skulle slå ihjäl "svartskallar". Mannen uppger i förhör att han inte minns händelsen.

I juni förra året tillkallades polis till en adress i Huddinge i Stockholm efter att flera personer anmält att en man skrikit rasistiska okvädningsord och gjort Hitlerhälsningar. Ett vittne uppger till polisen att 26-åringen stått på en balkong och skrikit rasistiskt och "Sieg Heil". Då ska någon slängt upp något mot balkongen. Flera personer vittnar om att 26-åringen därefter lämnade lägenheten och ställde sig på en bil där han skrek "kom ut era jävla svartskallar så ska jag slå ihjäl er." Han ska även ha slagit sönder rutan till en portdörr med en rörtång.

Polisen hittade den misstänkta 26-åringen, som då blödde från handen och var berusad, skrikande i trappuppgången. Flera vittnen var rädda för mannen som var aggressiv. Till polisen upprepade 26-åringen "svartskallar" flera gånger. Han uppgav även att han var arg för att någon förstört en ruta till den lägenhet han befann sig i.

I förhör säger mannen att han inte minns någonting av händelsen.

26-åringen åtalas för hets mot folkgrupp och skadegörelse i Södertörns tingsrätt.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA