Hotfull man gjorde Hitlerhälsning

Publicerad 2013-06-05

En 26-årig man misstänks för att ha skrikit "Sieg Heil" och att han skulle slå ihjäl "svartskallar". Mannen uppger i förhör att han inte minns händelsen.

I juni förra året tillkallades polis till en adress i Huddinge i Stockholm efter att flera personer anmält att en man skrikit rasistiska okvädningsord och gjort Hitlerhälsningar. Ett vittne uppger till polisen att 26-åringen stått på en balkong och skrikit rasistiskt och "Sieg Heil". Då ska någon slängt upp något mot balkongen. Flera personer vittnar om att 26-åringen därefter lämnade lägenheten och ställde sig på en bil där han skrek "kom ut era jävla svartskallar så ska jag slå ihjäl er." Han ska även ha slagit sönder rutan till en portdörr med en rörtång.

Polisen hittade den misstänkta 26-åringen, som då blödde från handen och var berusad, skrikande i trappuppgången. Flera vittnen var rädda för mannen som var aggressiv. Till polisen upprepade 26-åringen "svartskallar" flera gånger. Han uppgav även att han var arg för att någon förstört en ruta till den lägenhet han befann sig i.

I förhör säger mannen att han inte minns någonting av händelsen.

26-åringen åtalas för hets mot folkgrupp och skadegörelse i Södertörns tingsrätt.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA