Invandringen i fokus när SD kommenterade budgeten

Publicerad 2013-04-16

Integrationspolitik stod i motsats till katastrofbistånd när Sverigedemokraterna kommenterade regeringens vårbudgetproposition på måndagen.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, Sven-Olof Sällström, riktade inte helt oväntat in sig på regeringens satsning på integrationspolitik när han kommenterade regeringens vårbudget.

– Den enskilda största satsningen i år är på invandringen. Man finansierar detta genom att dra in biståndet till olika FN-organ. Vi vill istället, samtidigt som vi skär ner på invandringen, ge till exempel UNHCR mer resurser att hjälpa de behövande på plats i flyktingområden, sa han under en presskonferens i riksdagen.

Sällström sade även att SD ser positivt på ett femte jobbskatteavdrag.

– Vi har ingen motor i svensk ekonomi just nu och vi tror att vi behöver stimulera efterfrågan ytterligare. Nu har vi en väldigt utsatt situation men vi måste ändå försöka. Det har också visat sig i de utvärderingar som gjorts att ett jobbskatteavdrag har varit hyffsat effektiva för att skapa jobb, sa Sällström.
Robin Folkö

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.