Invandringen i fokus när SD kommenterade budgeten

Publicerad 2013-04-16

Integrationspolitik stod i motsats till katastrofbistånd när Sverigedemokraterna kommenterade regeringens vårbudgetproposition på måndagen.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, Sven-Olof Sällström, riktade inte helt oväntat in sig på regeringens satsning på integrationspolitik när han kommenterade regeringens vårbudget.

– Den enskilda största satsningen i år är på invandringen. Man finansierar detta genom att dra in biståndet till olika FN-organ. Vi vill istället, samtidigt som vi skär ner på invandringen, ge till exempel UNHCR mer resurser att hjälpa de behövande på plats i flyktingområden, sa han under en presskonferens i riksdagen.

Sällström sade även att SD ser positivt på ett femte jobbskatteavdrag.

– Vi har ingen motor i svensk ekonomi just nu och vi tror att vi behöver stimulera efterfrågan ytterligare. Nu har vi en väldigt utsatt situation men vi måste ändå försöka. Det har också visat sig i de utvärderingar som gjorts att ett jobbskatteavdrag har varit hyffsat effektiva för att skapa jobb, sa Sällström.
Robin Folkö

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA