Invandringen i fokus när SD kommenterade budgeten

Publicerad 2013-04-16

Integrationspolitik stod i motsats till katastrofbistånd när Sverigedemokraterna kommenterade regeringens vårbudgetproposition på måndagen.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, Sven-Olof Sällström, riktade inte helt oväntat in sig på regeringens satsning på integrationspolitik när han kommenterade regeringens vårbudget.

– Den enskilda största satsningen i år är på invandringen. Man finansierar detta genom att dra in biståndet till olika FN-organ. Vi vill istället, samtidigt som vi skär ner på invandringen, ge till exempel UNHCR mer resurser att hjälpa de behövande på plats i flyktingområden, sa han under en presskonferens i riksdagen.

Sällström sade även att SD ser positivt på ett femte jobbskatteavdrag.

– Vi har ingen motor i svensk ekonomi just nu och vi tror att vi behöver stimulera efterfrågan ytterligare. Nu har vi en väldigt utsatt situation men vi måste ändå försöka. Det har också visat sig i de utvärderingar som gjorts att ett jobbskatteavdrag har varit hyffsat effektiva för att skapa jobb, sa Sällström.
Robin Folkö

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA