Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans

Publicerad 2013-01-30
Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans
The Guardian. Israels president Shimon Peres uppmanar landets fotbollsförbund att ta krafttag mot rasism efter att supportrar till fotbollsklubben Beitar Jerusalem protesterat mot klubbens planer att värva arabiska spelare. Supportrar i Beitar Jerusalems ökända för rasism. I mars förra året stormade hundratals fans ett köpcenter och misshandlade och trakasserade arabiska affärsägare.

Tidning släcktes ner efter krönika
Dagens Nyheter. Värnamo Nyheter släcktes ner i ett par timmar på tisdagen efter att tidningens redaktionschef, Lars Alkner,skrivit en krönika där han vände på fördomar som ofta sprids om invandrare. Han bytte ordet "invandrare" mot "sverigedemokrat". SVT Jönköpingsnytt rapporterar att alla hallpressens sajter låg nere i tolv timmar efter att de utsatts för en överbelastningsattack. Personer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat har tagit på sig attacken, enligt Alkner.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA