Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans

Publicerad 2013-01-30
Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans
The Guardian. Israels president Shimon Peres uppmanar landets fotbollsförbund att ta krafttag mot rasism efter att supportrar till fotbollsklubben Beitar Jerusalem protesterat mot klubbens planer att värva arabiska spelare. Supportrar i Beitar Jerusalems ökända för rasism. I mars förra året stormade hundratals fans ett köpcenter och misshandlade och trakasserade arabiska affärsägare.

Tidning släcktes ner efter krönika
Dagens Nyheter. Värnamo Nyheter släcktes ner i ett par timmar på tisdagen efter att tidningens redaktionschef, Lars Alkner,skrivit en krönika där han vände på fördomar som ofta sprids om invandrare. Han bytte ordet "invandrare" mot "sverigedemokrat". SVT Jönköpingsnytt rapporterar att alla hallpressens sajter låg nere i tolv timmar efter att de utsatts för en överbelastningsattack. Personer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat har tagit på sig attacken, enligt Alkner.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.