Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans

Publicerad 2013-01-30
Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans
The Guardian. Israels president Shimon Peres uppmanar landets fotbollsförbund att ta krafttag mot rasism efter att supportrar till fotbollsklubben Beitar Jerusalem protesterat mot klubbens planer att värva arabiska spelare. Supportrar i Beitar Jerusalems ökända för rasism. I mars förra året stormade hundratals fans ett köpcenter och misshandlade och trakasserade arabiska affärsägare.

Tidning släcktes ner efter krönika
Dagens Nyheter. Värnamo Nyheter släcktes ner i ett par timmar på tisdagen efter att tidningens redaktionschef, Lars Alkner,skrivit en krönika där han vände på fördomar som ofta sprids om invandrare. Han bytte ordet "invandrare" mot "sverigedemokrat". SVT Jönköpingsnytt rapporterar att alla hallpressens sajter låg nere i tolv timmar efter att de utsatts för en överbelastningsattack. Personer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat har tagit på sig attacken, enligt Alkner.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA