Kvinna knivhotade elev utanför judisk skola

Publicerad 2013-02-07

En kvinna har gripits i Frankrike för att ha viftat med kniv mot en elev utanför den skola i Toulouse där Mohammed Merah mördade en rabbin och tre barn. Kvinnan rapporteras även ropat antisemitiska slagord.

Det var på tisdagen som den 51 åriga kvinnan skrek rasistiska slagord och viftade hotfullt med en kniv mot en 16-årig elev utanför den judiska skolan i Toulouse. Kvinnan greps kort efter händelsen, rapporterar JTA. Händelsen skedde på den skola som Mohammed Merah attackerade för året.

Merah mördade på skolan en rabbin och tre barn. Två dagar efter dödades Merah i en polisräd mot hans hem.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA