Kvinna knivhotade elev utanför judisk skola

Publicerad 2013-02-07

En kvinna har gripits i Frankrike för att ha viftat med kniv mot en elev utanför den skola i Toulouse där Mohammed Merah mördade en rabbin och tre barn. Kvinnan rapporteras även ropat antisemitiska slagord.

Det var på tisdagen som den 51 åriga kvinnan skrek rasistiska slagord och viftade hotfullt med en kniv mot en 16-årig elev utanför den judiska skolan i Toulouse. Kvinnan greps kort efter händelsen, rapporterar JTA. Händelsen skedde på den skola som Mohammed Merah attackerade för året.

Merah mördade på skolan en rabbin och tre barn. Två dagar efter dödades Merah i en polisräd mot hans hem.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.