Kvinna misstänkt för homofobiskt hatbrott

Publicerad 2013-09-03

En kvinna riktade slag och skrek homofobiska glåpord mot en förbipasserande man på en tunnelbaneperrong i Stockholm. Även en kvinna i mannens sällskap attackerades av flera personer.

Klockan var strax efter midnatt den 30 juni. Lördagen hade precis gått över till en ny dag när ett sällskap på två kvinnor och en man var på väg ner mot tunnelbanan i centrala Stockholm. Vid perrongen närmade sig en klart berusad 22-årig kvinna mannen och slog honom på kinden och rev honom så att han började blöda. Vittnen säger att angreppet skedde helt oprovocerat.

- Jävla bög. Du är en äcklig jävla bög. Horunge, skrek hon upprepande gånger mot honom, enligt förundersökningen.

Väl på tåget blev en av kvinnorna i mannens sällskap misshandlad av 22-åringen och hennes vänner. När polisen kom till platsen noterade de att 22-åringen var påtagligt berusad av alkohol och att hon vinglade kraftigt. Den misstänkte säger att hon varken erkänner eller förnekar brottet eftersom hon inte minns något.

- Om jag har sagt kränkande saker till honom då har han sagt det till mig med, säger hon i polisförhör.

Enligt BRÅ:s statistik är hatbrott av homofobiska motiv ett av de vanligaste hatbrotten. Tretton procent av de anmälda hatbrotten 2012 var av homofobiskt karaktär.
Sumbu Temo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA