Kvinna misstänkt för homofobiskt hatbrott

Publicerad 2013-09-03

En kvinna riktade slag och skrek homofobiska glåpord mot en förbipasserande man på en tunnelbaneperrong i Stockholm. Även en kvinna i mannens sällskap attackerades av flera personer.

Klockan var strax efter midnatt den 30 juni. Lördagen hade precis gått över till en ny dag när ett sällskap på två kvinnor och en man var på väg ner mot tunnelbanan i centrala Stockholm. Vid perrongen närmade sig en klart berusad 22-årig kvinna mannen och slog honom på kinden och rev honom så att han började blöda. Vittnen säger att angreppet skedde helt oprovocerat.

- Jävla bög. Du är en äcklig jävla bög. Horunge, skrek hon upprepande gånger mot honom, enligt förundersökningen.

Väl på tåget blev en av kvinnorna i mannens sällskap misshandlad av 22-åringen och hennes vänner. När polisen kom till platsen noterade de att 22-åringen var påtagligt berusad av alkohol och att hon vinglade kraftigt. Den misstänkte säger att hon varken erkänner eller förnekar brottet eftersom hon inte minns något.

- Om jag har sagt kränkande saker till honom då har han sagt det till mig med, säger hon i polisförhör.

Enligt BRÅ:s statistik är hatbrott av homofobiska motiv ett av de vanligaste hatbrotten. Tretton procent av de anmälda hatbrotten 2012 var av homofobiskt karaktär.
Sumbu Temo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA