Livstids fängelse för mord

Publicerad 2013-03-14

En person tillhörande en amerikansk rasistisk skinnskallegrupp döms till livstids fängelse efter att han erkänt sin medverkan i ett rånmord.

Den 35-årige Robert Paul Smith erkände i slutet av förra veckan flera brott som han stod åtalad för. I januari förra året sköt han en 48-årig man i dennes hem. Smith och hans kompanjon Kenneth Robert Lee, 47, trodde att 48-åringen odlade och sålde marijuana och därför skulle ha stora mängder pengar i hemmet, rapporter Southern Poverty Law Center.

Efter att Robert Paul Smith erkänt rånmordet och flera andra brott han var misstänkt för dömdes han till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Enligt åklagaren var Robert Paul Smith aktiv i den rasistiska skinnskallegruppen WAR Skins.

Kenneth Robert Lee är inte misstänkt för delaktighet i mordet. Men han har erkänt sin medverkan i själva rånet. Dom mot honom kommer att meddelas senare.
Anders Dalsbro

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.