Livstids fängelse för mord

Publicerad 2013-03-14

En person tillhörande en amerikansk rasistisk skinnskallegrupp döms till livstids fängelse efter att han erkänt sin medverkan i ett rånmord.

Den 35-årige Robert Paul Smith erkände i slutet av förra veckan flera brott som han stod åtalad för. I januari förra året sköt han en 48-årig man i dennes hem. Smith och hans kompanjon Kenneth Robert Lee, 47, trodde att 48-åringen odlade och sålde marijuana och därför skulle ha stora mängder pengar i hemmet, rapporter Southern Poverty Law Center.

Efter att Robert Paul Smith erkänt rånmordet och flera andra brott han var misstänkt för dömdes han till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Enligt åklagaren var Robert Paul Smith aktiv i den rasistiska skinnskallegruppen WAR Skins.

Kenneth Robert Lee är inte misstänkt för delaktighet i mordet. Men han har erkänt sin medverkan i själva rånet. Dom mot honom kommer att meddelas senare.
Anders Dalsbro

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA