Livstids fängelse för mord

Publicerad 2013-03-14

En person tillhörande en amerikansk rasistisk skinnskallegrupp döms till livstids fängelse efter att han erkänt sin medverkan i ett rånmord.

Den 35-årige Robert Paul Smith erkände i slutet av förra veckan flera brott som han stod åtalad för. I januari förra året sköt han en 48-årig man i dennes hem. Smith och hans kompanjon Kenneth Robert Lee, 47, trodde att 48-åringen odlade och sålde marijuana och därför skulle ha stora mängder pengar i hemmet, rapporter Southern Poverty Law Center.

Efter att Robert Paul Smith erkänt rånmordet och flera andra brott han var misstänkt för dömdes han till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Enligt åklagaren var Robert Paul Smith aktiv i den rasistiska skinnskallegruppen WAR Skins.

Kenneth Robert Lee är inte misstänkt för delaktighet i mordet. Men han har erkänt sin medverkan i själva rånet. Dom mot honom kommer att meddelas senare.
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA