M- och SD-politiker i attack mot Reinfeldt

Publicerad 2013-07-30

En lokal moderatpolitiker i Halland går tillsammans med sverigedemokrater i en debattartikel till attack mot Fredrik Reinfeldt för att Moderaterna inte samarbetar med Sverigedemokraterna.

I en debattartikel i Hallandsposten, undertecknad av den moderata kommun- och regionpolitikern i Hylte, Jerzy Golovkin, och två sverigedemokratiska lokalpolitiker, anklagas statminister Fredrik Reinfeldt för att hellre lämna ifrån sig makten än att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Undertecknarna menar att Reinfeldt därmed sviker såväl sina egna väljare som Sverigedemokraternas. De menar vidare att i andra länder skulle en partiledare med ett sådant förhållningssätt tvingas att avgå.

Undertecknarna menar även att när det gäller invandringspolitiken, så är "åsiktsfriheten" i Sverige lika "inskränkt" som i "gamla kommunistländer".

"Vi hoppas verkligen att valet 2014 ska bli en brytpunkt i svensk politik i riktning mot den riktiga demokratin, där folkets röst respekteras, och längre bort ifrån etablissemangets och journalisternas PK-förtryck", skriver de.

Michael Svensson, ordförande för Moderaterna i Halland, säger till TT att det är omdömeslöst av en moderat med förtroendeuppdrag att skriva en sådan debattartikel.

– Det är inte bara sällskapet som är problemet utan att de skriver att Moderaterna skulle vara förblindade av SD-hat - så är det inte. Och vi föraktar inte de som röstar på SD, säger han.

– Att de jämför åsiktsförtrycket i gamla kommunistländer med det svenska klimatet är en fruktansvärd historieförfalskning.

Svensson säger till TT att han kommer att ha ett samtal med Jerzy Golowkin och fråga hur han ser på framtiden.

– Vill han ha stängda gränser och högre murar får han fundera på vilket parti han ska vara med i - men det är ett ställningstagande som han själv får göra.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA