M-politiker tvingas gå efter rasistutspel

Publicerad 2013-05-30

Moderaten Olle Engström blir politisk vilde i Borås kommunfullmäktige efter att partiet meddelat att det inte längre har förtroende för honom. På onsdagen skrev Engström en debattartikel i Borås tidning där han hävdade att "invandringen kan leda till ett fullskaligt inbördeskrig mellan religioner".

Olle Engström skriver i debattartikeln att den senaste tidens oroligheter i förorter till Stockholm är en konsekvens av en "okontrollerad invandring". Han tillskriver även invandrare en gemensam kultur.

" … framför allt pappan i familjer med invandrarbakgrund utgör en ännu större auktoritet jämfört med vanliga svenska pappor. Så är det i deras kultur." skriver han i Borås Tidning.

Till Nyheter 24 sa Engström att "En pappa kan få sin bror att mörda sin syster men inte se till så att ungarna håller sig hemma".

Moderaterna i Borås kallade med anledning av debattartikeln till ett krismöte där de efter en omröstning meddelade Engström att han inte längre har deras förtroende.

– Det handlar om att det som uttrycks inte är vår politik säger Anette Carlsson, kommunalråd för Moderaterna till Sveriges Radio.

Olle Engström tar inte avstånd från sin debattartikel och uppger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde. Till Borås tidning säger Engström att han inte heller har för avsikt att nu ansluta sig till Sverigedemokraterna trots deras företrädares inviter.

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här, säger Engström till Borås tidning.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro