M-politiker tvingas gå efter rasistutspel

Publicerad 2013-05-30

Moderaten Olle Engström blir politisk vilde i Borås kommunfullmäktige efter att partiet meddelat att det inte längre har förtroende för honom. På onsdagen skrev Engström en debattartikel i Borås tidning där han hävdade att "invandringen kan leda till ett fullskaligt inbördeskrig mellan religioner".

Olle Engström skriver i debattartikeln att den senaste tidens oroligheter i förorter till Stockholm är en konsekvens av en "okontrollerad invandring". Han tillskriver även invandrare en gemensam kultur.

" … framför allt pappan i familjer med invandrarbakgrund utgör en ännu större auktoritet jämfört med vanliga svenska pappor. Så är det i deras kultur." skriver han i Borås Tidning.

Till Nyheter 24 sa Engström att "En pappa kan få sin bror att mörda sin syster men inte se till så att ungarna håller sig hemma".

Moderaterna i Borås kallade med anledning av debattartikeln till ett krismöte där de efter en omröstning meddelade Engström att han inte längre har deras förtroende.

– Det handlar om att det som uttrycks inte är vår politik säger Anette Carlsson, kommunalråd för Moderaterna till Sveriges Radio.

Olle Engström tar inte avstånd från sin debattartikel och uppger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde. Till Borås tidning säger Engström att han inte heller har för avsikt att nu ansluta sig till Sverigedemokraterna trots deras företrädares inviter.

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här, säger Engström till Borås tidning.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA